kuljaj jasna-m24 Odkrito.si

Jasna Kuljaj v toplicah doživela šok

karen mcdougal Svet24.si

Zajčica trdi, da je imela razmerje s Trumpom

Tiangong-1 Svet24.si

Kje bo v plamenih legel k večnemu počitku? ...

marjan šarec-volitve_prvi krog Svet24.si

Marjan Šarec: Na uho mi je prišlo nekaj, kar ...

Screenshot from 2018-03-20 11-44-20 Najstnica.si

Najboljši filmi o plesu

ales prej in potem Njena.si

Aleš danes neprepoznaven: shujšal je skoraj 100 ...

spela groselj Njena.si

Špela Grošelj ima dovolj!

Slovenija

Zvonko Lah, poslanec NSi: Moja ladja pluje po isti poti kot prej, le pod drugo zastavo in hitreje

Deli na:
Zvonko Lah, poslanec NSi: Moja ladja pluje po isti poti kot prej, le pod drugo zastavo in hitreje

Foto: Primož Lavre

Poslanec Zvonko Lah je pojasnil, zakaj se je odločil za prestop iz SDS v Novo Slovenijo. Pravi, da ga je najbolj motilo, da je nekdanja stranka pogrevala pretekle krivice, ni pa si prizadevala za program, kot je obljubila volivcem.

Glede visoke gospodarske rasti poudarja, da bi bila lahko dvakrat višja, če bi Cerarjeva vlada zagotovila bolj konkurenčno poslovno okolje. Lah je razložil tudi, kako bi lahko pomagali kmetom, da ne bi opuščali kmetovanja, s čimer bi ohranili kulturno krajino.

Minilo je že skoraj leto in pol, odkar ste izstopili iz poslanske skupine in nato še stranke SDS. Nekdanji poslanec te stranke Andrej Čuš vam je ob izstopu dejal: »Zvone, dobrodošel na svobodi.« Se zdaj v poslanski skupini NSI in tej stranki počutite bolj svobodni?

V NSI se počutim res odlično. Stranka ima odličen program in zlasti ponuja rešitve za ključne probleme v državi. Ko sem izstopil iz poslanske skupine SDS, so me izpisali tudi iz stranke. Tri mesece po izstopu iz poslanske skupine SDS sem bil samostojen, nepovezani poslanec. V tem času sem sicer pridobil strokovnega sodelavca, ki mi je pomagal pri delu, vendar sem videl, da kot nepovezani poslanec ne morem biti član nobenih odborov v državnem zboru. Lahko sem zgolj sodeloval, ne pa glasoval. Iskal sem boljšo možnost, zato sem navezal stik s poslansko skupino Nove Slovenije in se jim tudi pridružil. Ker imajo v stranki pogoj, da so člani poslanske skupine tudi člani stranke, sem se hkrati včlanil v NSi.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Lah razloži, kaj mu je v NSi bolj všeč kot v SDS in kaj ga je v bivši stranki najbolj motilo; pove, kako so prestop v NSI sprejeli volivci v volilnem okraju Trebnje; razmišlja, v kakšnem primeru bi bil za NSi smiseln vstop v vlado; izpostavi, da je Paho predsednik postal tudi s pomočjo volivcev NSi; se obregne ob poslance SMC, ki zaradi strankarske discipline glasujejo v nasprotju z lastnim prepričanjem; kritizira diktaturo birokratov po ministrstvih.