lev Dobra karma

Danes je galaktični dogodek leta - odpirajo se ...

Dakota Johnson Svet24.si

FOTO: Ob mednarodnem dnevu ženskega orgazma z ...

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

sezonski-delavci, kmetijstvo Svet24.si

Sezonci pobegnejo v Avstrijo, kjer so tudi bolje ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Slovenija

Iščejo se učitelji slovenščine za Bruselj in Luksemburg: služba za devet do 12 let

Deli na:
Iščejo se učitelji slovenščine za Bruselj in Luksemburg: služba za devet do 12 let

Foto: STA

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je objavilo poziv za napotitev na delo v evropskih šolah. Izbrali bodo tri učiteljice oz. učitelje, od tega dva učitelja slovenščine, ki se bodo v Bruslju ali v Luksemburgu lahko zaposlili za devet ali celo za 12 let. Rok za prijave je 3. marec, je na vladnih spletnih straneh objavilo ministrstvo.

Na Evropski šoli Bruselj I iščejo učitelja oz. učiteljico slovenščine na primarni stopnji, na isti šoli še enega učitelja oz. učiteljico slovenščine in še enega predmeta na sekundarni stopnji, na Evropski šoli Luksemburg II pa iščejo učitelja oz. učiteljico za poučevanje angleščine kot tujega jezika na sekundarni stopnji.

Slovenija se je leta 2004 z vstopom v Evropsko unijo vključila tudi v sistem evropskih šol s sedežem v Bruslju, ki so ga ustanovile članice EU. Prvo evropsko šolo so ustanovili leta 1953 v Luksemburgu, danes pa v šestih državah članicah deluje 13 evropskih šol.


V državah EU delujejo tudi akreditirane evropske šole, med katerimi je Evropska šola Ljubljana, ki je začela izvajati program 1. septembra 2018. Cilj sistema Evropskih šol je izobraževati in vzgajati otroke iz različnih držav v njihovem maternem jeziku, v duhu tesnega sodelovanja in sobivanja v raznolikem medkulturnem okolju.

Začasna napotitev na delo v tujino s polnim delovnim časom traja devet šolskih let. Pod pogojem, da je zaposleni pozitivno ocenjen po dveh in po petih letih službovanja, pa se lahko izjemoma podaljša na 12 let. Med začasno napotitvijo na delo v evropsko šolo učitelj oz. učiteljica ostane v delovnem razmerju pri svojem delodajalcu v Sloveniji.

Delo poteka v izrazito večjezičnem in večkulturnem okolju, zato je poleg osnovne usposobljenosti za delo pomembno tudi znanje tujih jezikov in sposobnost delovanja v jezikovno in kulturno raznolikem okolju, so še zapisali na ministrstvu.

Loading...