kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Insajderjeva napoved: »Janša bi sprožil volitve le, če bodo za to krivi drugi«

Deli na:
Insajderjeva napoved: »Janša bi sprožil volitve le, če bodo za to krivi drugi«

Janez Janša v DZ. - Foto: Bobo

Glede na odnos predsednika vlade in SDS Janeza Janše do prvega koalicijskega partnerja SMC, se je očitno pripravljen tudi stehtati na volitvah. Kaj to pomeni za njegovega partnerja Zdravka Počivalška?

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek že kar dolgo ve – čeprav je še pred kratkim izjavljal, da bi rad ohranil ves njen potencial – da mu stranke ne bo uspelo cele pripeljati na volitve; ne oziraje se na nasvete, ki jih posluša od komunikacijskega stratega Sebastjana Jeretiča.

»Morda je Janez Janša dal takšno klofuto poslanski skupini SMC prav zato, ker ve, da SMC z nami gradi zgodbo,« nam je dejal eden od akterjev koalicije Povežimo Slovenijo. »Janša bi sicer tako ali drugače sprožil volitve le, če bodo za to krivi drugi,« je še dodal.

Na nastajajoči listi kandidatov projekta je kar precej konkurence in pomislekov. V isti, sedmi volilni enoti Maribor naj bi se pomerila Počivalšek (Šmarje pri Jelšah) in Kangler (Maribor). V tej volilni enoti bi morala lista dobiti dva mandata, kar pa naj ne bi smelo biti problem, so prepričani v gibanju. Okvirno naj bi že bilo dogovorjeno, da bo poslanka SMC Mojca Žnidarič kandidirala v »svojem« okraju Ormož, namestnik vodje poslanske skupine SMC Gregor Perič pa v izolskem okraju …

Močna konkurence med kandidati gibanja se napoveduje tudi v volilni enoti Ptuj, kjer naj bi nastopil župan Destrnika in nekdanji poslanec SLS Franc Pukšič. V tej volilni enoti bosta kandidirala tudi predsednik Zelenih Slovenije Čuš in podpredsednica SLS Suzana Lara Krause …

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24