reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Incident pred parlamentom: "Napiši mi kazen, boli me k…" je policistu zabrusil soprog Anice Bidar (VIDEO)

Deli na:
Incident pred parlamentom: "Napiši mi kazen, boli me k…" je policistu zabrusil soprog Anice Bidar (VIDEO)

Anica in Miha Bidar v pogovoru s policisti - Foto: YouTube

Predstavniki več civilnih iniciativ so včeraj pred DZ predstavili peticijo proti samotestiranju otrok v šolah. Učiteljica Renata Filipič je pojasnila, da so zbrali več kot 21.000 podpisov. Ena od mam Aleksandra Kostanjevec pa je napovedala, da bodo svoje otroke zaščitili, po potrebi tudi s tožbami.

Predstavniki civilnih iniciativ Delavcev v vzgoji in izobraževanju, Otrok ne damo, Starši za ustavno presojo obveznega nošenja mask za otroke od 6. razreda do 4. letnika, Maske dol, Združeni gostinci, Odprimo Slovenijo in Civilna iniciativa za nadzor nad delom uradnih oseb, Sindikat taksistov Slovenije, Gibanje Triglav ter Odbor za človekove svoboščine so danes pred parlamentom predstavili svoje nasprotovanje uvedbi samotestiranja v šolah.

Glede na to, da je v tistem času v DZ potekala seja komisije DZ za peticije o problematiki brezdomstva, so predlagali, naj se ves denar, namenjen samotestiranju otrok in testiranju šolnikov ter promociji tega, usmeri v boljše pogoje za brezdomce.

Filipičeva je pojasnila, da so zbrane podpise želeli predati predsedniku vlade Janezu Janši, predsedniku republike Borutu Pahorju ter ministru za zdravje Janezu Poklukarju. "Ker na naš apel niso bili neodzivni, jim svoje želje sporočamo pred državnim zborom," je dejala učiteljica, ki ne želi kontrolirati svojih učencev pri samotestiranju.

Po njenih besedah samotestiranje, nošnjo mask, razkuževanje rok in vzdrževanje telesne razdalje štejejo med represivne ukrepe, ki da niso učinkoviti.


Predstavniki iniciativ so kritični tudi do spreminjajočih se izjav vladnih predstavnikov v zvezi z izvajanjem s samotestiranjem otrok.

Začetek samotestiranja dijakov je bil sicer predviden za petek, a so ga zaradi zamud pri dobavi testov odložili.

Po tiskovni konferenci so do nastopajočih in njihovih spremljevalcev/podpornikov pristopili policisti in jih obvestili, da morajo, če nimajo varnostne razdalje vsaj meter in pol, nositi maske. Tega se seveda ni držal skoraj nihče od zbranih na Trgu republike, policisti pa so bili neomajni: "Maske ali distanca."

Nato se je policist še posebej obrnil na Miho Bidarja, soproga Anice Bidar, in ga vprašal, ali ima kakšen poseben razlog, da kršil odlok o omejitvi gibanja na regije. Kako ste me identiifcirali, je zanimalo Bidarja, policist pa mu je pojasnil, da ga poznajo še iz prejšnjih postopkov. "Napiši mi kazen kakršno koli, jih imam že za 15.000 evrov, boli me ku..c," je bil jezen Bidar.

Isto vprašanje je policist namenil Anici Bidar, ki jo je prav tako obvestil, da jo poznajo še iz prejšnjih postopkov. Vztrajala je, da ima poseben razlog za obisk Ljubljane, potrdila pa ne potrebuje, "ker sem svoboden človek". Plačilni nalog vam bo poslan po pošti, jo je obvestil policist, Bidrova pa je komentirala: "Eden od mnogih".

Da vas ni sram," so se ob tem nad policisti zgražali ostali udeleženci tiskovne konference. "V štalo pa gnoj pucat, za druzga niste," je bil eden od nasvetov, ki so jih slišali možje v modrem.