horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. januarja

Giorgos Parasiris; Savina Atai Dobra karma

Konec je! Savina po sedmih letih zapustila ...

Khagendra Thapa Magar Svet24.si

FOTO: Poslovil se je najmanjši človek na svetu

karl-erjavec Svet24.si

Karl Erjavec se ne umika le iz politike, ampak ...

opravičevanje Dobra karma

12 astro znakov - 24 različic opravičevanja

barbara-mucić Njena.si

To je prava ljubezen atraktivne Barbare

Archie, princ Harry Njena.si

Harry ločen od sina

Slovenija

Igor Bavčar v soboto direkt iz zapora v Kočevsko Reko, kjer bo nastopil kot slavnostni govornik Združenja VSO

Deli na:
Igor Bavčar v soboto direkt iz zapora v Kočevsko Reko, kjer bo nastopil kot slavnostni govornik Združenja VSO

Igor Bavčar, Janez Janša in Dimitrij Rupel decembra 2015 v Kočevski Reki - Foto: Bobo

Osamosvojitveni notranji minister in gospodarski kriminalec Igor Bavčar bo v soboto slavnostni govornik ob obletnici postroja Teritorialne obrambe v Kočevski Reki. Na prireditev bo prišel iz zapora na Dobu, kjer prestaja petletno zaporno kazen zaradi pranja denarja pri prodaji delnic Istrabenza.

Mnogi se zaradi te odločitve Združenja VSO, ki ga vodi Aleš Hojs, zgražajo, med njimi tudi profesor in kolumnist dr. Boštjan M. Turk, ki je iz higieničnega razloga pred tem dogodkom nepreklicno izstopil iz VSO, o tem pa je obvestil tako prvaka SDS Janeza Janša, velikega prijatelja Igorja Bavčarja, kot tudi njegovega oprodo, generalnega sekretarja VSO Boža Predaliča.

Predsednik VSO Aleš Hojs je na očitke za portal Regional Obala odgovoril, da so veteransko združenje, ne združenje menedžerjev. Dodal je, da je Bavčarjeva vloga v osamosvojitvenem procesu nesporna, zato je na njihovih prireditvah vedno dobrodošel.

»Bavčar je bil za svoja, kot pravite sporna dejanja v škodo Slovenije obsojen in prestaja kazen. Množica drugih, ki so del mreže Foruma 21, kljub neverjetnim rabotam ostajajo neprocesirani. Kar pomeni, da bo svoje napake pošteno odslužil. Njegovo poslovne poteze niso v nikakršni povezavi z njegovo vlogo v procesu osamosvajanja,« je dejal Hojs.

Bavčar je imel izvrstne odnose s takratnim predsednikom države Milanom Kučanom, vse dokler ga ta skupaj z LDS ni zavrgel zaradi nečednosti v gospodarstvu. Od takrat ga je večkrat videti v družbi starega prijatelja Janeza Janše, ki tudi skrbi za njegovo dobro ime.

Bavčar je bil sprva del Demosove vlade, ki je razpadla kmalu po tem, ko je Janša predlagal, da z njim zamenjajo takratnega predsednika vlade Lojzeta Peterleta. Po razpadu SDZ je vodil Demokrate in se nato skupaj z njimi pridružil LDS. 

Od leta 1997 je bil minister za evropske zadeve, leta 2002 pa se je podal na vrh uprave Istrabenza, kjer je skušal izvesti menedžerski odkup družbe, zaradi česar je ta pozneje propadla.

Imel je tudi izvrstne odnose s takratnim predsednikom države Milanom Kučanom, vse dokler ga ta skupaj z LDS ni zavrgel zaradi nečednosti v gospodarstvu. Od takrat ga je večkrat videti v družbi starega prijatelja Janeza Janše, ki tudi skrbi za njegovo dobro ime.

Foto: Bobo - Igor Bavčar v pogovoru z Milanom in Štefko Kučan leta 2001 v Murglah

loading...
Loading...