tat, tatvina, trgovina Svet24.si

Otroci in odrasli skupaj kradli: v petek dopoldne ...

toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

nogomet slovenija - srbija Ekipa24.si

Dan D za Slovence! V Kölnu obračun z Anglijo za ...

Foto 1 Njena.si

Žena slovenskega pevca zaradi raka umrla stara 33...

doncic af Ekipa24.si

Slovenci danes v polnih Stožicah proti Litvi! Bo ...

Slovenija

Hekerji nad Senico in Čeferina - kraja podatkov iz računalniških sistemov

Deli na:

Hekerji so odvetniškima pisarnama Senica in Čeferin kradli podatke. V računalniškem podjetju SRC, katerega strokovnjaki so preverjali sum vdora v sistem, so zaznali poskus vdora. Zagotovili pa so, da jim je uspelo zajeziti nadaljnjo škodo, danes poročajo Slovenske novice.

Tatovom podatkov se je uspelo prebiti skozi vse zaščite, se priklopiti na računalniško mrežo in krasti podatke. V odvetniški pisarni Čeferin so potrdili, da so dostopali do nekaterih podatkov, shranjenih pri njih, vendar do manj pomembnih. V glavnem so vsi tudi v sodnih spisih, pravijo.

"Vsi pomembni podatki so pri nas tako kriptirani, da storilec kaznivega dejanja ni mogel do njih," so zatrdili in zagotovili, da so storilcem že na sledi.

Tudi v odvetniški pisarni Mira Senice so potrdili namestitev posebnega programa v njihov sistem, ki se je izognil vsem zaščitam. Poudarili pa so, da podatki strank niso bili ogroženi.

V računalniškem podjetju SRC, katerega strokovnjaki so preverjali sum vdora v sistem, so pojasnili, da so zaznali poskus vdora in da jim je uspelo zajeziti nadaljnjo škodo. Izkazalo se je, da so poznavalci razvili poseben program, ki deluje kot virus. Ob vprašanju o možnosti, da oseba, ki je vdrla v sistem, prihaja iz podjetja SRC, pa predsednik uprave podjetja Miha Žerko meni, "da ni naš", še poročajo Slovenske novice.