pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Hekerji nad Senico in Čeferina - kraja podatkov iz računalniških sistemov

Deli na:

Hekerji so odvetniškima pisarnama Senica in Čeferin kradli podatke. V računalniškem podjetju SRC, katerega strokovnjaki so preverjali sum vdora v sistem, so zaznali poskus vdora. Zagotovili pa so, da jim je uspelo zajeziti nadaljnjo škodo, danes poročajo Slovenske novice.

Tatovom podatkov se je uspelo prebiti skozi vse zaščite, se priklopiti na računalniško mrežo in krasti podatke. V odvetniški pisarni Čeferin so potrdili, da so dostopali do nekaterih podatkov, shranjenih pri njih, vendar do manj pomembnih. V glavnem so vsi tudi v sodnih spisih, pravijo.

"Vsi pomembni podatki so pri nas tako kriptirani, da storilec kaznivega dejanja ni mogel do njih," so zatrdili in zagotovili, da so storilcem že na sledi.

Tudi v odvetniški pisarni Mira Senice so potrdili namestitev posebnega programa v njihov sistem, ki se je izognil vsem zaščitam. Poudarili pa so, da podatki strank niso bili ogroženi.

V računalniškem podjetju SRC, katerega strokovnjaki so preverjali sum vdora v sistem, so pojasnili, da so zaznali poskus vdora in da jim je uspelo zajeziti nadaljnjo škodo. Izkazalo se je, da so poznavalci razvili poseben program, ki deluje kot virus. Ob vprašanju o možnosti, da oseba, ki je vdrla v sistem, prihaja iz podjetja SRC, pa predsednik uprave podjetja Miha Žerko meni, "da ni naš", še poročajo Slovenske novice.