stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Han: Koalicija se maje - Virant je partnerjem potrdil dopisovanje s Kostanjškom

Deli na:
Han: Koalicija se maje - Virant je partnerjem potrdil dopisovanje s Kostanjškom

Foto: Primož Lavre

Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han pravi, da je notranji minister Gregor Virant na ponedeljkovem koalicijskem sestanku potrdil dopisovanje z nekdanjim komercialnim direktorjem Adrie glede ugodnejših letalskih kart. Virant je tudi zagotovil, da bo odstopil, če bo KPK ugotovila nepravilnosti. Zgodba je, kot pravi Han, zamajala koalicijo.

Han je v izjavi novinarjem pojasnil, da je ponedeljkovo razkritje Dnevnika, da si je Virant leta 2010 poceni vozovnice pri Adrii Airways urejal tudi sam, in to neposredno v dogovoru z nekdanjim komercialnim direktorjem Adrie Tomažem Kostanjškom, zamajalo koalicijo, saj je koalicija med prioritete uvrstila tudi boj proti korupciji, "mi pa imamo ministre, pri katerih vsak dan odgovarjamo na nepravilnosti".

V poslanski skupini SD se bodo o odločitvi glede podpore Virantu pri glasovanju o interpelaciji še pogovorili. "Zaenkrat beremo še staro poročilo Komisije za preprečevanje korupcije, seveda pa z zanimanjem beremo tudi časopise in medijem zaupamo," je dejal in opozoril: "Smo pa ujetniki koalicije."


Le nekaj dni pred razkritjem Dnevnika je namreč Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) objavila del ugotovitev o podeljevanju poceni letalskih vozovnic Adrie Airways. KPK je ob tem ugotovila, da Virant, ko je bil minister za javno upravo, pri odobritvi popustov za letalske vozovnice osebno ni posredoval. Na KPK so v ponedeljek pojasnili, da nimajo dokumentov oziroma elektronskih sporočil, s katerimi je razpolagal Dnevnik, zato so ga zaprosili, naj ji omenjene dokumente posreduje. Nato pa se bo komisija lahko odločila za morebitno obnovo postopka.

Obrambni minister iz vrst PS Roman Jakič pa je na današnji novinarski konferenci, na kateri je predstavil opravljeno delo na ministrstvu v zadnjem letu, izrazil pričakovanje, bo Virant znal pojasniti zgodbo. "Če uporabim besede kolega Viranta, je to zelo resna zadeva," je dodal.

Minister za infrastrukturo in prostor iz vrst DL Samo Omerzel pa je na novinarski konferenci ob predstavitvi dosežkov v prvem letu vlade dejal, da je bil tudi v času njegove interpelacije v medije marsikdaj plasiran samo del informacije, ne pa tudi tisti, ki je razkril celotno resnico. "Jaz se z Virantom o tem še nisem pogovoril. Verjamem, da bo znal to verodostojno in jasno pojasniti in nimam nobenega dvoma o tem," je dejal.