cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

jesenice alge Svet24.si

Temni madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Grožnja: Grafit "Smrt janšizmu! Svoboda narodu!" na sedežu SDS

Deli na:
Grožnja: Grafit "Smrt janšizmu! Svoboda narodu!" na sedežu SDS

Ob izredni seji DZ, na kateri bodo poslanci odločali o poslanskem mandatu Janeza Janše, je ozračje dodatno ogrel napis na steni glavnega tajništva SDS v Ljubljani. Neznanci so na stavbo zapisali Smrt janšizmu! Svoboda narodu!. Odbor 2014 tudi danes pripravlja shod v podporo Janši pred vrhovnim sodiščem, od koder se bodo odpravili pred DZ.

"Pravijo, po jutru se dan pozna," so v SDS zapisali na Twitterju in objavili fotografijo napisa na njihovi stavbi na Trstenjakovi ulici. Ob tem pa dodali: "Ne bodo nas zlomili!".

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so bili danes nekaj po 8. uri obveščeni, da je preko noči neznani storilec popisal eno od zgradb na Trstenjakovi ulici v Ljubljani. Dogodek ima znake kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari, ki se preganja na predlog oškodovanca, so pojasnili na policiji. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo.


Na izredni seji DZ o usodi Janševega poslanskega mandata, ki zaradi obsodbe v zadevi Patria prestaja zaporno kazen, se je v začetku zapletlo s proceduralnimi predlogi SDS. Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko je namreč zahteval pojasnila glede domnevne postopkovne napake pri obravnavi sklepov na mandatno-volilni komisiji. Poslanske skupine predstavljajo svoja stališča, nato bo sledila razprava poslancev. Časovnica seje predvideva dobre tri ure in pol razprave, tej pa bo sledilo glasovanje.

Prav zaradi izredne seje se je Odbor 2014 odločil, da bodo današnji shod pred vrhovnim sodiščem nadaljevali pred poslopjem državnega zbora. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je "nedopustno, da bi druga, pravosodna veja oblasti s svojimi zlorabami, dala alibi prvi veji, zakonodajni oblasti. Alibi, da bi grobo posegla v voljo več kot šest tisoč volivcev in odvzela ustavno pridobljeno pravico, poslanski mandat".

Ob tem so ponovili, da je Janši na volitvah svoj glas zaupalo največ volivcev in volivk, zato je prav, da poslanci ravnajo v skladu z odločno voljo ljudstva, izraženo v nepošteni volilni bitki, in Janši omogočijo nadaljnje izvajanje poslanskega mandata kot to veleva slovenska ustava.