pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Grobarka Maga predlagana za odgovorno urednico Dela

Deli na:
Grobarka Maga predlagana za odgovorno urednico Dela

Foto: Bobo

Matejo Babič, novinarko Dela, je nadzorni svet predlagal upravi za novo odgovorno urednico tega časnika. V zadnjem letu je bila namestnica v. d. odgovornega urednika, sicer pa dolgoletna novinarka in urednica, so zapisali pri Delu. Niso pa omenili njenega sovražnega prevzema tednika Mag leta 2008 – z urednikom Dela Vesom Stojanovom sta mu v rekordnem času drastično znižala naklado, nato je bila Babičeva kot urednica dokončna grobarka tega tednika. Predsednica nadzornega sveta Marjeta Zevnik pravi, da Babičeva pomeni nadaljevanje kontinuitete. Očitno se bo nadaljevalo hitro upadanja prodanih izvodov, tako da bo morda Babičevi uspelo postati tudi grobarka Dela.

Nadzorni svet časopisne hiše Delo je na današnji ustanovni seji za odgovorno urednico časnika in njegove spletne izdaje predlagal dolgoletno Delovo novinarko in urednico MatejoBabič Stermecki. Nadzorniki so upravi Dela naložili pridobitev mnenja uredništva o predlogu imenovanja, novinarji pa se morajo o predlogu izjasniti v 15 dneh.

Kot je po seji še sporočila direktorica marketinga Dela Dolores Podbevšek Plemeniti, so nadzorniki sklepe sprejeli soglasno.

Na mesto predsednice nadzornega sveta so imenovali Marjeto Zevnik, na mesto podpredsednice pa Dragico Čepin. Uprava Dela je nadzorni svet seznanila tudi z rezultati poslovanja družbe za obdobje od januarja do oktobra letos.

Zevnikova je za spletno izdajo Dela izrazila pričakovanje nadzornikov, da bodo novinarji svoje mnenje podali čim prej, "sploh glede na predloge in želje novinarjev, da čim prej dobijo odgovornega urednika".

Razgovore so sicer v nadzornem svetu opravili z devetimi kandidati, tako znotraj časopisne hiše kot zunaj nje, je še dejala Zevnikova. Odločili so se za kandidata znotraj hiše in se na podlagi pogojev družbe glede tega, kdo je lahko odgovorni urednik, odločili za Babič Stermeckijevo, ki da pomeni nadaljevanje kontinuitete, ki jo hiša že ima. "V njenem programu pa nam je simpatično tudi to, da ve, da mora uvesti določene spremembe ter da želi obdržati časnik Delo na ravni vseslovenskega časnika s kakovostjo, ki si jo Delo zasluži," je še navedla.

Predsednica uprave Irma Gubanec pa medtem z zadovoljstvom sprejema dejstvo, da po enem letu prihaja do začetka postopka za imenovanje odgovornega urednika. S tem bo uredništvo po njenih besedah pridobilo na veljavi v smislu polnih pooblastil in imelo možnost nadaljnjega polnega razvoja.

Časopisno hišo Delo namreč že več kot leto dni vodi v. d. odgovornega urednika Bojan Budja, ki je sicer odgovorni urednik Slovenskih novic, BabičStermeckijeva pa je bila v tem času njegova namestnica.