900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Grims: V druščini, ki bi izključila Orbana, nimamo niti minute več kaj iskati

Deli na:
Grims: V druščini, ki bi izključila Orbana, nimamo niti minute več kaj iskati

Poslanec Branko Grims meni, da globalno segrevanje ne more biti izgovor za množične migracije. - Foto: Mediaspeed

Če bo Evropska ljudska stranka (EPP) izključila stranko madžarskega premierja Viktorja Orbana, mora SDS takoj reagirati in iskati svoj prostor skupaj z Orbanom drugje, je v intervjuju za Demokracijo dejal poslanec SDS Branko Grims. "V druščini, ki bi izključila ali drugače odrinila Orbana, nimamo niti minute več kaj iskati," je dejal.

Grims je dejal, da bi SDS novo politično grupacijo v tem primeru iskala skupaj z Orbanom, in sicer okviru višegrajske skupine. "Višegrajska skupina ima svoje poglede in ti pogledi so po mojem prepričanju edina zdrava podlaga za dolgoročno prihodnost EU. Tako kot si EU zamišlja globalist Macron, ki podpira nasilje nad invalidi s solzivcem, taka Evropa vsiljene multikulturnosti in kulturnega marksizma LBTQP nima prihodnosti," je dejal Grims.

Poslanec je bil kritičen tudi do NSi, ki je prav tako članica EPP. "Zdajšnje vodstvo NSi celo podpira izključitev Orbana iz EPP. Samomorilna norost, za katero nimam besed," je dejal.

Sicer Grims verjame, da delajo EPP levičarji v njej izjemno škodo. "Po mojem mnenju je tu jasen cilj, da se vse, kar je desnega, iz EPP izloči ali vsaj odrine, nato pa taka EPP poveže s celotnim blokom levičarjev od socialistov naprej," je dejal.

Zaradi kampanje proti Bruslju je 13 strank članic EPP prejšnji teden zahtevalo sprožitev postopka o izključitvi stranke Fidesz madžarskega premierja. Skupščina EPP bo o izključitvi po napovedih razpravljala na srečanju 20. marca.