900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nova evropska desnica: Nastaja nova ELS Viktorja Orbana in Janeza Janše

Deli na:
Nova evropska desnica: Nastaja nova ELS Viktorja Orbana in Janeza Janše

Janez Janša je odvisen od politične in finančne podpore Viktorja Orbana, zato bo SDS najverjetneje delila Orbanovo usodo in prestopila v radikalno desno politično skupino, ki jo bo ustanovil Orban. - Foto: EPP

Bruseljski mediji poročajo, da naj bi na februarskem vrhu Evropske ljudske stranke iz svojih vrst dokončno izključili stranko Fidesz Viktorja Orbana.

Zato naj bi jo madžarski premier že pred tem zapustil in ustanovil svojo, novo Evropsko ljudsko stranko, v kateri naj bi se mu pridružili še poljska vladajoča stranka Pravičnost in zakon ter italijanska Liga Mattea Salvinija.

Podobno naj bi ravnala tudi SDS Janeza Janše, ki že zdaj v Evropskem parlamentu glasuje po navodilih velikega madžarskega zaveznika in mecena.

Hudo klofuto je Orban doživel tudi prejšnji teden, ko je Evropski parlament z resolucijo obsodil Poljsko in Madžarsko. Za resolucijo je glasovala večina njegovih zaveznikov iz EPP, od slovenskih poslancev sta mu v bran stopila Milan Zver in Romana Tomc iz SDS.

Pišemo, zakaj bo Janševa SDS sledila Orbanu in ne EPP ter kako glasujejo poslanci SDS v Evropskem parlamentu, kadar so stališča madžarskega Fidesza drugačna od EPP.

Kaj bi prinesel odhod SDS iz EPP in kdo bi v tem primeru sedel na Janšev stolček ob Angeli Merkel in Sebastianu Kurzu, kako bodo ravnali v SLS in NSI.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24