mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Grims: Tradicionalno slovenski Monfalcone je postal območje radikalnega islama z vahabiti in salafisti

Deli na:
Grims: Tradicionalno slovenski Monfalcone je postal območje radikalnega islama z vahabiti in salafisti

Bosanski vahabiti (fotografija je simbolična).

"Ker gre za dolgocevno in avtomatsko orožje, ki se pri običajnih kriminalnih dejanjih in obračunih med kriminalnimi združbami ne uporablja, je bilo to orožje očitno namenjeno za terorizem in teroristična dejanja," je predsednik komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Branko Grims komentiral italijansko prijetje državljana BiH, ki so ga v Gorici dobili z arzenalom orožja v avtu.

Grims je opozoril je, da to ni bil ne prvi primer te vrste, ki so ga prestregli na Zahodu Evrope, in tudi ne največji in niti ne edini.

Po Grimsovih besedah dosegljivi podatki zelo jasno kažejo, da se poleg migrantov, katerih dotok preko BiH se je drastično povečal, preko salafističnih in vahabitskih območij v osrednji Bosni dogaja čedalje več transporta vojaškega orožja iz območja nekdanjih vojn. "Praktično vse orožje, ki se sedaj uporablja na Švedskem, je izvorno iz Balkana in je šlo preko Slovenije."


Kriminalci orožja ne tihotapijo le na sever, je dejal Grims, temveč se po njegovem razkriva, da se orožje, ki je očitno namenjeno za terorizem in teroristično dejavnost, tihotapi tudi proti zahodu v Italijo, kjer so prisotni vahabiti in slafisti, in celo proti Franciji in proti Španiji.

"Monfalcone, Tržič, tradicionalno slovensko ozemlje, pa tudi nekatere občine proti italijanski Gorici, ki so tradicionalno slovenske občine, so postale območje radikalnega islama, z vahabiti, salafisti," svari Grims.

Ko bodo Italijani začeli z izgonom migrantov, se bo okrepil pritisk in tiste najbolj problematične so že na tiho že prej preusmerili na mejo, da bodo pljusknili čez, je prepričan Grims, ki opozarja, da bosta slovenska policija in vojska tedan na veliki preizkušnji.