Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ugrabitelji žene norveškega bogataša zahtevajo devet milijonov evrov v kriptovalutah

Deli na:
Ugrabitelji žene norveškega bogataša zahtevajo devet milijonov evrov v kriptovalutah

Ugrabljena Anne-Elisabeth Falkevik Hagen. - Foto: Facebook

Na Norveškem je pred desetimi tedni izginila soproga norveškega milijonarja, ugrabitelji pa sedaj zahtevajo ogromno odkupnino v kriptovalutah in grozijo, danes poročajo mediji v skandinavski državi, kjer so tovrstna kriminalna dejanja precej redek pojav.

Norveška policija je za zdaj potrdila le, da je bila na svojem domu v kraju Lorenskog, manj kot 20 kilometrov od Osla, domnevno ugrabljena ženska v drugi polovici šestdesetih let, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Mediji navajajo, da gre za 68-letno Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, soprogo milijarderja, ki je obogatel v poslih z nepremičninami in energijo, izginila naj bi 31. oktobra lani.

Ugrabitelji naj bi terjali plačilo odkupnine v višini devet milijonov evrov v kriptovalutah, piše dnevnik Verdens Gang. V primeru neplačila odkupnine naj bi ugrabitelji, s katerimi naj bi prišlo do nekaj stikov, grozili z nasiljem, pa piše časnik Aftenposten.

Soprog ugrabljene, 68-letni Tom Hagen, je glede na lestvico revije Kapital 172. najbogatejši človek na Norveškem. Njegovo premoženje ocenjujejo na 1,7 milijarde kron (174 milijonov evrov). Hagen vlaga v nepremičnine, v lasti pa ima tudi 70 odstotkov dobavitelja električne energije Elkraft, ki ga je soustanovil leta 1992.

Tovrsten kriminal je v bogati skandinavski državi precej redek pojav, tokrat se je tam tudi prvič pojavila zahteva po odkupnini v kriptovalutah. Po svetu je bilo medtem že nekaj primerov zahtev po odkupninah v kriptovalutah, poroča nemška tiskovna agencija dpa.