golavšek novak Odkrito.si

Partner znane Slovenke nepričakovano do bajnega ...

ema 2019_zala kralj_gašper šantl Svet24.si

Evrovizijske stavnice napovedujejo boj moških

dog-3415990_1280 Petisvet.si

Pes tako razkrinka človeka, ki ima slabe namene!

Društvo za zaščito konj_biki Svet24.si

FOTO: Grozljivka v okolici Trebnjega: konj na 1,2 ...

mya-lecia naylor Svet24.si

Šok! Umrla je 16-letna televizijska zvezdnica

Menopavza Njena.si

Jasni Kuljaj pomagal popoln neznanec

Tadej Pisek (34) Njena.si

Tadejevo slovo: 'Ni lahko, pogrešal ga bom'

Slovenija

Grad Borl: vstopajte na lastno odgovornost!

Deli na:
Grad Borl: vstopajte na lastno odgovornost!

Foto: Biserka Karneža - Grad Borl

Zaradi varnosti obiskovalcev je grad Borl že sedem let (!) zaprt za javnost in vstop vanj ni dovoljen brez dovoljenja lastnika. Kot lastnik je podpisana »država«, ki je kriva, da grad propada že skoraj štirideset let. Menda bo odslej drugače. Kot obljubljajo na ministrstvu za kulturo, se bodo na gradu začela obnovitvena dela, za kar so že predvidena sredstva v višini 1.800.000 evrov.

Tabla za gradbišče že stoji ob vhodu v grad, toda gradbišče ni nikjer vidno. Na železnih, zamreženih vratih z dvojnim krilom je težka veriga s ključavnico in črna tabla Društva za oživitev gradu Borl. Na njej je poleg svarila, da vstopamo na območje gradu na lastno odgovornost in da vstop brez dovoljenja lastnika Republike Slovenije ni dovoljen, še omenjeno, da je Borl kulturni spomenik državnega pomena. In če je, zakaj potem z njim ravnamo tako mačehovsko?

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o časih, ko je bil danes propadajoči grad hotel najvišje kategorije; o iskanju dobre rešitve za revitalizacijo gradu; zakaj ni moč najti najemnika; zakaj je sploh začel propadati grad; o prizadevanjih za obnovo gradu.

Loading...