Anamaria Goltes top najstnica Odkrito.si

Dekle Luke Dončića s to objavo marsikomu vzelo ...

Nuška Drašček - OBREZ!!! Svet24.si

Nuška je bila zlata maturantka

vodnar Petisvet.si

3 nebesna znamenja, ki bodo doživela šok!

hrana v smeteh 2 Svet24.si

Hrana z Rdečega križa končala v smetnjaku

meghan Svet24.si

Izjemni pokloni Meghan Markle pokojni tašči

Hailey Baldwin Najstnica.si

Tako je Justinova mama pokazala svojo naklonjenost...

IRIS MULEJ s hcerko_premiera LUIS IN VESOLJCKI Kolosej Njena.si

Hčerka Iris Mulej ima tako modno kopalnico

Slovenija

Grad Borl: vstopajte na lastno odgovornost!

Deli na:
Grad Borl: vstopajte na lastno odgovornost!

Foto: Biserka Karneža - Grad Borl

Zaradi varnosti obiskovalcev je grad Borl že sedem let (!) zaprt za javnost in vstop vanj ni dovoljen brez dovoljenja lastnika. Kot lastnik je podpisana »država«, ki je kriva, da grad propada že skoraj štirideset let. Menda bo odslej drugače. Kot obljubljajo na ministrstvu za kulturo, se bodo na gradu začela obnovitvena dela, za kar so že predvidena sredstva v višini 1.800.000 evrov.

Tabla za gradbišče že stoji ob vhodu v grad, toda gradbišče ni nikjer vidno. Na železnih, zamreženih vratih z dvojnim krilom je težka veriga s ključavnico in črna tabla Društva za oživitev gradu Borl. Na njej je poleg svarila, da vstopamo na območje gradu na lastno odgovornost in da vstop brez dovoljenja lastnika Republike Slovenije ni dovoljen, še omenjeno, da je Borl kulturni spomenik državnega pomena. In če je, zakaj potem z njim ravnamo tako mačehovsko?

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o časih, ko je bil danes propadajoči grad hotel najvišje kategorije; o iskanju dobre rešitve za revitalizacijo gradu; zakaj ni moč najti najemnika; zakaj je sploh začel propadati grad; o prizadevanjih za obnovo gradu.