Revija Reporter
Slovenija

Gorenje predstavilo novo generacijo pralnih in sušilnih strojev

Reporter

25. sep. 2018 15:14 Osveženo: 16:32 / 23. 7. 2024

Deli na:

Boštjan Doltar, Alenka Potočnik Anžič, Lidija Pritržnik in Denis Oštir

Miro Majcen

V Gorenju so na trg lansirali novo inovativno generacijo pralnih in sušilnih strojev WaveActive Gorenje, ki izstopajo z najsodobnejšo tehnologijo pranja in sušenja, nagrajenim oblikovanjem in so energijsko med najbolj učinkovitimi na trgu.

Boštjan Doltar, direktor Gorenja GSI, ob tem pravi: »V novo generacijo je bilo vloženega veliko truda, znanja in izkušenj. Obsega številne praktične in intuitivne funkcije, med katerimi so nekatere tako inovativne, da smo jih patentirali in so svetovna novost.«

Po besedah Alenke Potočnik Anžič, direktorice tržnega komuniciranja, ljudje danes nimajo veliko časa, ki bi ga lahko namenili številnim gospodinjskim opravilom: »Naši uporabniki imajo precej bolj pomembno delo, kot je razmišljanje o pranju perila.« Celotna tržna zgodba nove generacije WaveActive temelji na filozofiji 'Life simplified' oziroma poenostavljenega življenja. Izstopa pa tudi z oblikovalskega vidika, kar sta potrdili tudi dve nagradi za oblikovanje, ki so ju prejeli na letošnjem ocenjevanju za oblikovalske dosežke Red dot. 

Po besedah Mira Košutnika, direktorja produktnega marketinga, novo generacijo pralnih in sušilnih strojev zaznamuje »cela vrsta tehnoloških inovacij, ki lajšajo pranje, manjšajo porabo pralnih sredstev ter občutno manj uničujejo perilo«.

Nova linija pralnih in sušilnih strojev WaveActive Gorenje

Miro Majcen

Pri tem je izpostavil tri glavne funkcije nove linije pralnih in sušilnih strojev WaveActive Gorenje. Prva je prenovljen in inovativno zasnovan boben WaveActive, za katerega sta značilna edinstven vzorec v obliki vala v njegovi notranjosti in posebna 3D rebra, ki zmehčajo vlakna in zagotavljajo najnežnejšo nego oblačil. Druga je IonTech tehnologija, ki z močjo ionov in ioniziranega zraka omogoča boljše odstranjevanje madežev tudi pri nizkih temperaturah in brez pogosto agresivnih ali celo škodljivih pralnih sredstev.

Kot tretjo pomembno funkcijo pa je izpostavil tehnologijo StemTech. Ta s paro učinkovito navlaži in nato razgradi umazanijo, povsem odpravi bakterije, mikrobe in neprijetne vonje, hkrati pa ob koncu sušilnega programa še dodatno zmehča in zravna oblačila. Na ta način tudi likanje postane veliko hitrejše ali pa sploh ni potrebno. Pri tem je pomembno dejstvo, da v Gorenju uporabljajo dejanski generator pare, kar je tudi pomembna razlika v primerjavi z večino drugih pralnih in sušilnih strojev na trgu, ki segrevajo vodo v spodnjem delu bobna.