pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Kdo je kriv, da bolniki v UKC Ljubljana zaradi ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Gorenak sprašuje Medjo, zakaj je ob odpuščanjih v NLB zaposlil Roka Praprotnika

Deli na:
Gorenak sprašuje Medjo, zakaj je ob odpuščanjih v NLB zaposlil Roka Praprotnika

Foto: Bobo

"Ali med 700 odpuščenimi delavci NLB nihče ni izpolnjeval pogojev za zasedbo delovnega mesta direktorja 'Centra za skladnost poslovanja', ki ga bo zasedel donedavni član KPK Rok Praprotnik," sprašuje predsednika uprave NLB Janka Medjo poslanec SDS dr. Vinko Gorenak.

Objavljamo dopis SDS z Gorenakovimi vprašanji:

Poslanec SDS dr. Vinko Gorenak je na predsednika uprave NLB, d.d. Janka Medjo naslovil javna vprašanja v zvezi s postopki izbora in imenovanja g. Roka Praprotnika na mesto direktorja »Centra za skladnost poslovanja« v NLB, d.d. Poslanec SDS uvodoma ugotavlja, da je NLB, d.d. včeraj javnost obvestila, da je bil na zunanjem razpisu za zasedbo delovnega mesta direktorja Centra za skladnost poslovanja NLB, d.d, izbran dosedanji namestnik predsednika KPK Rok Praprotnik. Glede na to, da bo oziroma je NLB odpustil okoli 700 zaposlenih, se v javnosti v zvezi s to zaposlitvijo upravičeno pojavljajo mnoga vprašanja, na katere za sedaj nimamo odgovorov.

Poslanec SDS dr. Vinko Gorenak tako predsednika uprave NLB, d.d. v zvezi z omenjeno zaposlitvijo sprašuje naslednje:

1.        Ali je bilo do sedaj delovno mesto direktorja »Centra za skladnost poslovanja« v NLB zasedeno in kaj je razlog njegove izpraznitve?
2.        Kdaj je bilo v internih aktih NLB delovno mesto direktorja "Centra za skladnost poslovanja« sploh ustanovljeno?   
3.        Koliko zaposlenih dela v omenjenem »Centru za skladnost poslovanja«?
4.        Kdaj je bil »Center za skladnost poslovanja" ustanovljen?
5.        Katere naloge ima »Center za skladnost poslovanja«?
6.        Kakšni so pogoji za zasedbo delovnega mesta direktorja »Centra za skladnost poslovanja«?
7.        Kdaj so bili pogoji za zasedbo delovnega mesta direktorja "Centra za skladnost poslovanja«,  predpisani in v katerem internem aktu NLB?
8.        Kdaj so bili pogoji za zasedbo delovnega mesta direktorja "Centra za skladnost poslovanja«  nazadnje spremenjeni in v katerem internem aktu NLB ter za kakšno spremembo je šlo?
9.        Koliko kandidatov za zasedbo delovnega mesta direktorja "Centra za skladnost poslovanja« se je prijavilo na javni razpis?
10.        Koliko kandidatov za zasedbo delovnega mesta direktorja "Centra za skladnost poslovanja«  je izpolnjevalo predpisane pogoje za zasedbo tega delovnega mesta?
11.        Kaj so bile odločilne prednosti izbranega kandidata g. Roka Praprotnika  za zasedbo omenjenega delovnega mesta?
12.        Ali med 700 odpuščenimi delavci NLB nihče ni izpolnjeval pogojev za zasedbo delovnega mesta direktorja "Centra za skladnost poslovanja«?

Poslanec SDS dr. Vinko Gorenak je nenazadnje izrazil tudi prepričanje, "da smo davkoplačevalci, ki smo pred kratkim ponovno dokapitalizirali NLB, upravičeni do odgovorov na gornja vprašanja."