cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Gorenak: Klemenčičeve izjave so »popolnoma manipulativne in izmišljene«

Deli na:
Gorenak: Klemenčičeve izjave so »popolnoma manipulativne in izmišljene«

Foto: Bobo

Nekdanji notranji minister Vinko Gorenak izjave predsednika protikorupcijske komisije v odstopu Gorana Klemenčiča, da pod njegovim ministrovanjem komisija ni imela možnosti navezati stikov z generalnim direktorjem policije, zavrača kot manipulativne in izmišljene. Gorenak k pojasnilu poziva tudi prvega moža policije Stanislava Venigerja.

Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) v odstopu Klemenčič je v intervjuju za Večer med drugim povedal, da v času ministrovanja Vinka Gorenaka ni bilo možnosti, da bi z generalnim direktorjem policije Venigerjem navezali kakršnekoli stike, saj da je v njegovem uradu obstajala tiha prepoved komunikacije z njimi. Pod ministrom Gregorjem Virantom pa jih Veniger redno vabi na različne sestanke in kolegije, je dejal.

Na te izjave se je že odzval Gorenak, zdaj poslanec SDS, ki je zapisal, da so Klemenčičeve izjave "popolnoma manipulativne in izmišljene" in jih v celoti zavrača.

Kot je še pojasnil Gorenak, v času, ko je opravljal ministrsko funkcijo, policiji ali njenemu generalnemu direktorju ni dajal ne formalnih ne neformalnih navodil glede komunikacije s KPK. Ob tem je tudi Venigerja pozval, da javnosti pojasni, ali so obstajala kakršnakoli uradna oziroma formalna ali pa neuradna oziroma tiha navodila v zvezi s komunikacijo s KPK.

Po Gorenakovem prepričanju sicer Klemenčičeve trditve, da ni imel nobenih komunikacij s policijo in ministrstvom za notranje zadeve, "zavrača tudi dejstvo, da je sestankoval z državno sekretarko Barbaro Brezigar v njeni pisarni, kjer sem ga imel priložnost pozdraviti tudi sam".