sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vinko Gorenak: Vseslovenska ljudska prevara ne vstaja

Deli na:
Vinko Gorenak: Vseslovenska ljudska prevara ne vstaja

Foto: Bobo

"Zakaj se skrivate za domnevno neodvisnostjo v resnici pa ste navadna izpostava tistih, ki jih je ljudstvo na volitvah poslalo na smetišče zgodovine?" je nekdanji notranji minister Vinko Gorenak na svojem blogu vprašal gibanje vseslovenska ljudska vstaja. To je po obsodbah in zapornih kaznih za nekatere mariborske protestnike zapisalo, da je Gorenak kot minister policijo naščuval k nasilju nad demonstranti.

Gorenakov tekst v celoti:

Vseslovenska ljudska prevara ne vstaja

Samooklicano gibanje “vseslovenska ljudsta vstaja”, dejansko pa čista politična izpostava slovenske politične levice, še najbolj tiste, ki so jo volilci na preteklih volitvah poslali iz Državnega zbora (ZARES in LDS), se je danes ponovno oglasila. Če ne bi omenjali mojega imena se niti ne bi odzval. Tako pa so ob obsodbah mariborskih nasilnih protestnikov na zaporne kazni zapisali, da niso bili nasilni protestniki temveč naj bi bil nasilen jaz kot minister, ki naj bi policijo naščuval k nasilju nad njimi.

Taka njihova izjava še največ pove o njih samih, še več pa o njihovih političnih botrih in njihovih ciljih. Popolnoma jasno je, da nasilja nikjer v Sloveniji ni izzvala policija. To v temelju ni v njenem interesu. Policiji sem takrat v skladu s svojimi pooblastili, v vlogi ministra za notranje zadeve, izdal usmeritve, v katerih sem ji naložil in od nje zahteval, da v primeru nasilnih demonstrantov ravna skrajno previdno in da silo uporabi le v primeru, ko na drug način ne more zavarovati varnosti ljudi in premoženja. Vesel sem, da je policija v celoti upoštevala moje usmeritve. Sam sem v času nasilnih demonstracij v Mariboru in v Ljubljani osebno obiskal več kot 400 policistov, ki so sodelovali v varovanju protestov. S strani demonstrantov je bilo ranjenih kar 89 policistov, številne med njimi sem obiskal v UKC Ljubljana in na njihovih domovih. V njihovem imenu, ki so delali v korist in za interese države Republike Slovenije, za manj kot 1000 evrov plače, v njihovem imenu, ki so izpostavljali svoje zdravje in življenje, v njihovem imenu, ki so branili ustavnost in zakonitost v Republiki Sloveniji moram protestirati proti tistim (samooklicana vseslovenska ljudsta vstaja), ki evidentno in nasilno zastopajo interese tistih (ZARES in LDS), ki jih je ljudstvo na volitvah poslalo na smetišče zgodovine.

Kljub temu, da sem pogosto skeptičen do odločitev sodišč, pa moram v tem primeru jasno in glasno povedati, da je sodna veja obasti z obsodbo nasilnih mariborskih protestnikov, sicer nekoliko pozno, toda vendarle, odigrala svojo družbeno vlogo.

Samooklicanim predstavnikom samooklicane vseslovenske ljudske vstaje pa postavljam naslednja vprašanja:

Kdo je financiral nasilni del demonstracij v Ljubljani?
Kdo je finančna sredstva dostavljal?
Kdo je finančna sredstva delil med nasilne napadalce nad policisti v Ljubljani?
Zakaj se skrivate za domnevno neodvisnostjo v resnici pa ste navadna izpostava tistih, ki jih je ljudstvo na volitvah poslalo na smetišče zgodovine?

Verjamem, da bodo pristojni na ta vprašanja dali prave odgovore. Takrat bo večina naših državljanov spoznala, da imate napačno ime “vseslovenska ljudsta vstaja”, pravo ime bi bilo “vseslovenska ljudska prevara”.