luka doncic anamaria goltes Svet24.si

FOTO: Anamaria objavila fotografijo in Luki ...

Screenshot 2021-07-26 at 20.06.43 Svet24.si

Izginil iz Janševega kroga: skrivnostni golfist ...

jevgenij-starkov Svet24.si

FOTO: Medved ga je pojedel vpričo prijateljev

violeta bulc-pl005 Reporter.si

Vrnitev nekdanje evropske komisarke: Violeta Bulc ...

20210603-01063348 Necenzurirano

Pred vrati četrti val, Poklukar pa ne da denarja ...

lev Dobra karma

Vse lastnosti ljudi, ki jih levja krona krasi

Josip Tratnjak Njena.si

Ljubezen na vasi: Josipa dekle prevaralo pred ...

Slovenija

Golubovič: Do predčasnih volitev lahko pride le, če poslanci DeSUS interesu države dajo prednost pred lastnimi interesi

Deli na:
Golubovič: Do predčasnih volitev lahko pride le, če poslanci DeSUS  interesu države dajo prednost pred lastnimi interesi

Vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović. - Foto: Primož Lavre/Reporter

V opozicijski LMŠ ocenjujejo, da bodo tudi na jesen pomembna glasovanja v DZ nepredvidljiva, saj so tudi tista pred parlamentarnimi počitnicami pokazala, da ne koalicija ne opozicija nimata stabilne večine. Vodja poslancev LMŠ Brane Golubović napoveduje uporabo vseh demokratičnih orodij proti vladi, rešitve pa LMŠ vidi v predčasnih volitvah.

Kot je v izjavi za STA navedel Golubović, do predčasnih volitev lahko pride le, "če si bodo nekateri poslanci - zlasti DeSUS, ki se označujejo za opozicijo, a vlado podprejo v vseh ključnih trenutkih - poleti vzeli čas in temeljito premislili, ali je prav, da so na volitvah leta 2018 obljubljali eno, danes pa počnejo ravno nasprotno".

"Če bodo interesu države in državljanov dali prednost pred svojimi lastnimi interesi, so predčasne volitve možne. Dokler tega spoznanja ni, opozicija nima zadostne večine za spremembe - za morebitno konstruktivno nezaupnico, ki bi nas pripeljala do predčasnih volitev, te pa do normalizacije države," ugotavlja Golubović. Napoveduje pa, da bodo v LMŠ še naprej budno spremljali in nadzorovali delo vlade ter z vsemi demokratičnimi orodji, ki so jim na voljo, opozarjali na napake in jih skušali preprečiti. Poslanka LMŠ Jerca Korče je v sredo omenila možnost interpelacij več ministrov.Golubović sicer opozarja, da mora biti država dobro pripravljena na morebiten nov val epidemije covida-19. Pričakuje jasne scenarije tako obvladovanja oziroma zajezitve širjenja virusa kot pomoči tistim, ki jih bo morebiten novi val prizadel. Izpostavlja zaščito domov za starejše, prezračevalne sisteme v javnih zavodih in scenarije šolanja, pri čemer se morajo po mnenju LMŠ šole zapirati zgolj v skrajnem primeru. Navaja še finančno pomoč storitvenim dejavnostim, ukrepe, ki so v skladu z ustavo in ne posegajo prekomerno v človekove pravice, predvsem pa ustrezno komunikacijo, kjer so v ospredju stroka, argumenti in umirjeni toni.

"Kar je vlada zaradi svoje arogance, ignorance in nesposobnosti v epidemiji doslej naredila narobe - tega pa je žal ogromno, o tem pričajo tudi posledice - se ne sme več ponoviti," je posvaril Golubović.

Loading...