elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

slovenija bolgarija Ekipa24.si

Konec čakanja! Slovenija bo danes po 24 letih ...

Aria miha in saša Njena.si

Aria zrasla v lepotico, ob kateri obstane korak

slovenija 3 Ekipa24.si

V stilu! Slovenski nogometaši so navdušili s ...

Slovenija

Golobov svetovalec Volk šel nad Brgleza: Namesto laži o meni naj volivcem predstavi svoj program

Deli na:
Golobov svetovalec Volk šel nad Brgleza: Namesto laži o meni naj volivcem predstavi svoj program

Vojko Volk - Foto: Primož Lavre

Sprla sta se evropski poslanec Milan Brglez in svetovalec premiera za zunanjo politiko Vojko Volk. Brglez je Volku v prihajajočem intervjuju za sobotni Dnevnikov Objektiv očital, da zavira priznanje Palestine, Volk pa mu zdaj vrača z očitkom, da širi laži.

»Če sem prav obveščen, svetovalec premiera za zunanjo politiko Vojko Volk priznanju Palestine nasprotuje. En človek zaustavlja celotno državo. Koalicija je sedaj tako sestavljena, da imajo v njej posamezniki disproporcialno moč in delajo zadeve po svoje. Predsednik vlade pa je na javnem dogodku rekel, da smo Palestino že priznali. Glede na našo zakonodajo in postopke, je vprašanje, koga zavaja – domačo ali mednarodno javnost,« je za Objektiv dejal Brglez.

Volk je danes za STA izjavil: »Nenavadno je, da ob tem izkazuje popolno nerazumevanje delovanja vlade in sprejemanja vladnih odločitev. Še bolj nenavadno je, da ne razume posebne odgovornosti Slovenije kot članice VS ZN. Še najbolj nenavadno pa je, da napada vlado, v katero se ponuja za zunanjega ministra.«

Sledil je odgovor Brgleza: »Vojko Volk v ničemer ne zanika mojih navedb za Dnevnikov Objektiv, da kot državni sekretar v kabinetu predsednika vlade za zunanjo politiko presega svoja pooblastila svetovalca za zunanjo politiko in dela vse, da do slovenskega priznanja Palestine ne bi prišlo,« je zapisal Brglez. »Netočna je tudi druga njegova trditev, da naj bi se jaz ponujal za zunanjega ministra. Za razliko od njega se sam nisem nikoli ponujal za zunanjega ministra. Poleg tega pa ne drži tudi njegova tretja trditev, da ne poznam vladnih postopkov. Kot nekdanji predsednik Državnega zbora namreč zelo dobro poznam vladne postopke, prav tako pa znam razlikovati med parlamentarno demokracijo, koalicijskim dogovarjanjem in znotrajstrankarsko (SD) demokracijo. In vem tudi, da spoštovanje naše ustave tudi v zunanji politiki zahteva, da se odmaknemo od maksime, po kateri je človek človeku Volk.«

Vojko Volk se je na to odzval s še ostrejšimi besedami: »Evropskemu poslancu Brglezu pred volitvami očitno slabo kaže. Zato mu sporočam, naj namesto laži o meni volivcem predstavi svoj evropski program. Kolegu kandidatu želim vso srečo in uspeh na vpolitvah v upanju, da bova lahko izmenjala poglede na prihodnost Evrope na katerem od javnih soočanj,« je dejal za Delo.