Zoran Janković Svet24.si

Janković okrcal ljubljansko Levico: Niti SDS jih ...

gospodarski minister Matjaž Han Svet24.si

Magna bo Sloveniji vrnila denar

20150112-00580293 Necenzurirano

Ko je hišni dobavitelj "zlizan" z bolnišnico: ...

mala seva buzekijan pernula pl Reporter.si

Miro Senica in Katarina Kresal sta sanjala, da ...

jan oblak 23 pm Ekipa24.si

Jan Oblak ujet v objemu s teniško igralko, ona je...

Rock Hudson je bil izjemno privlačen in prodoren igralec v Hollywoodu v petdesetih in šestdesetih le Odkrito.si

Od bleščečega Hollywooda do krute bolezni

roglic 1 Ekipa24.si

Uau! Bi imeli uro, narejeno po navdihu Rogličeve ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Golob razkril, koliko ga je stala pot njegovih otrok v Bruselj

Deli na:
Golob razkril, koliko ga je stala pot njegovih otrok v Bruselj

Robert Golob - Foto: STA

Predsednik vlade Robert Golob je za stroške letalskih vozovnic za mlajšega sina in polnoletno hči, ki sta ga spremljala na nedavno pot v Bruselj, odštel 1690,39 evra, za stroške njunih treh nočitev v hotelu pa 1643,72 evra, je razvidno iz računov, ki jih je urad za komuniciranje (Ukom) včeraj objavil na spletni strani.

Premierja Roberta Goloba je na nedavno pot v Bruselj, kjer se je sam udeležil vrha EU, spremljal tudi del družine, kar je odprlo vprašanje pokrivanja stroškov. Golob je pred dnevni v izjavi za medije poudaril, da bo na službenih poteh družina še naprej ob njem, "da pa mu je popolnoma jasno, da mora stroške zanjo poravnati sam." Včeraj pa je urad vlade za komuniciranje stroške omenjenega obiska v Bruslju tudi razkril in na spletnih straneh vlade objavil računa letalskih vozovnic in nastanitve za člane Golobove družine.

Foto: Ukom - Račun za nastanitve.

Ob tem iz Ukoma pojasnjujejo, da sta premierja na nedavni poti v Bruselj spremljala mlajši sin in polnoletna hči, ki pa nista bila del uradnega programa. "Kot že navedeno, je stroške za njiju poravnal predsednik sam," so zapisali. Dodali so, da je predsednik vlade letalske vozovnice za sina in hči plačal z nakazilom na račun, hotelske stroške pa je poravnal s svojo plačilno kartico na recepciji hotela.

Na Ukomu so ponovili še, da funkcija predsednika vlade zahteva precejšnja prilagajanja zasebnega in službenega življenja in da bo predsednik vlade zaradi številnih poti v tujino občasno na pot vzel tudi družinske člane. "Vsi stroški, od nastanitve do letalskih vozovnic, se vodijo ločeno in jih predsednik vlade poravnava sam," so še zapisali.

Foto: Ukom - Račun za letalske vozovnice.