mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Glavna tržna inšpektorica z ovadbo seznanjena le iz medijev; očitke zavrača

Deli na:
Glavna tržna inšpektorica z ovadbo seznanjena le iz medijev; očitke zavrača

Glavna tržna inšpektorica Andrejka Grlić - Foto: Bobo

Glavna tržna inšpektorica Andrejka Grlić s kazensko ovadbo, ki naj bi bila vložena proti njej, uradno ni seznanjena, zanjo je izvedela iz medijev. "Omenjeno ovadbo štejem kot enega izmed mnogih napadov name, ki se vlečejo že vse od mojega imenovanja v letu 2006," je sporočila za STA.

Grlićeva je poudarila, da z vsebino ovadbe ni seznanjena, zato lahko komentira le navedbe iz medijev. "Vse očitke ostro zavračam kot neutemeljene in šikanozne," je zapisala.

V vsakem kolektivu, kjer je večje število zaposlenih, prihaja do različnih situacij, tudi do konfliktnih, je nadaljevala Grlićeva. Izjema ni niti Tržni inšpektorat RS, še posebej ker gre za kolektiv, ki zaposluje okrog 125 ljudi na območju celotne države.

"Vsi delavci nikoli niso enako uspešni pri svojem delu, prav tako nimajo enakega odnosa do dela, do strank, do sodelavcev, do vodstva. Nezadovoljni delavci vedno iščejo tuje napake, svojih se ne zavedajo ali pa jih enostavno ne želijo videti," je menila glavna tržna inšpektorica.

Na inšpektoratu sicer vidi večino takšnih delavcev, ki jim je mar za kolektiv, ki se veselijo vsake pohvale ter z veseljem in zavzeto opravljajo delo. "In ravno ti delavci mi dajejo moč, da vodim Tržni inšpektorat RS, da sem ponosna na delo, ki ga opravljam, in rezultate, ki jih lahko kot Tržni inšpektorat RS pokažemo," je zapisala.

Grlićeva je zagotovila, da je vedno pripravljena na komunikacijo z zaposlenimi. A je hkrati kot predstojnica odgovorna za zakonitost, kakovost in učinkovitost dela inšpekcije, to "pa včasih pomeni, da je potrebno sprejemati tudi odločitve, ki niso všečne, so pa v skladu z zakoni in pooblastili, ki jih imam kot glavna tržna inšpektorica".



"Ne bom ... dopustila, da me osebne ambicije, maščevanja in nezadovoljstva posameznikov, ki sem jim priča že od nastopa mandata 2006 in se pojavljajo ob vsakokratni menjavi vlad, ministrov, ovirajo pri delu," je še poudarila.

Zagotovila je sicer, da delo na tržnem inšpektoratu poteka nemoteno in v skladu z zastavljenimi cilji. Pričakuje pa še, da bodo pristojni organi v okviru uradnih postopkov čim prej preverili očitke, ki se pojavljajo v medijih.

Anonimni ovaditelj je proti Grlićevi vložil ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje. Po informacijah televizije za njo stojijo tržni inšpektorji. Ti so zaradi neukrepanja ovadili tudi gospodarskega ministra Zdravka Počivalška.

Očitki letijo na vmešavanje v postopke inšpektorjev, ustavljanje postopkov ali preprečevanje njihovega izvajanja, vse s ciljem, da da so nekateri imeli od tega koristi.

Na gospodarskem ministrstvu so za TV Slovenija navedli, da se očitki doslej niso potrdili. Na STA pojasnila ministrstva še čakamo.