20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Prepričan, da je kopija očeta Odkrito.si

Trdi, da je nezakonski sin Kralja Karla III. in ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Gašpar Gašpar Mišič razkril nepremičnine svoje družine

Deli na:
Gašpar Gašpar Mišič razkril nepremičnine svoje družine

Foto: Bobo

Državni sekretar v kabinetu predsednice vlade Gašpar Gašpar Mišič se je po poročanju medijev, da javnosti ne želi razkriti svojega premoženja, odločil razkriti, katere nepremičnine ima v lasti. Kot je razvidno iz seznama, ki ne navaja vrednosti nepremičnin, ima družina Gašpar Mišič med drugim v lasti več poslovnih prostorov in kmetijskih zemljišč.

Iz seznama, ki so ga za STA posredovali iz vladnega urada za komuniciranje, pripravila pa ga je soproga državnega sekretarja Tatjana Celarc, je razvidno, da ima Gašpar Mišič skupaj z družino v Piranu v lasti dvostanovanjsko hišo v Piranu z dvoriščem in funkcionalnim zemljiščem ob hiši v skupni velikosti več kot 1160 kvadratnih metrov, dve tretjini stanovanjske hiše v velikosti 31 kvadratnih metrov ter 36 kvadratnih metrov veliko stanovanje. Stanovanjsko hišo, veliko 160 kvadratnih metrov, ima družina v lasti tudi na Hrvaškem v Grožnjanu.

V Padni imajo v lasti stanovanjsko stavbo oziroma ruševino v velikosti skoraj 60 kvadratnih metrov ter 109 kvadratnih metrov funkcionalnega zemljišča ob hiši, v Lucanu pa prav tako ruševino v velikosti 32 kvadratnih metrov ter še 441 kvadratnih metrov zemljišča.

V Portorožu si družina Gašpar Mišič lasti 450 kvadratnih metrov poslovne stavbe ter 2066 kvadratnih metrov velik park. V lasti imajo šest poslovnih prostorov v Piranu v skupni velikosti skoraj 300 kvadratnih metrov, v Luciji pa poslovni prostor oziroma skladišče v velikosti nekaj več kot 190 kvadratnih metrov.



V Sv. Petru so lastniki stavbnega zemljišča v skupni velikosti skoraj 1700 kvadratnih metrov, v Dragonji pa je stavbno zemljišče v lasti družine Gašpar Mišič veliko skoraj 2400 kvadratnih metrov. V lasti imajo tri kmetijska zemljišča v Strunjanu, Luciji in Padni, v skupni velikosti okoli 3700 kvadratnih metrov.

Poleg skupnega premoženja je Gašpar Gašpar Mišič še 100-odstotni lastnik v podjetju Gasspar, ki ga sicer vodi njegova žena, ter vozilo range rover sport, letnik 2006.

Iz seznama pa ni razvidno premoženje državnega sekretarja glede morebitnih lastniških deležev, premičnin, delnic in prihrankov. Gašpar Mišič je sicer moral že kot poslanec svoje premoženje prijaviti protikorupcijski komisiji, vendar pa ga nič ne zavezuje, da bi premoženje moral objaviti tudi javno.