Revija Reporter
Slovenija

Franci Breznik je po incidentu s vožnjo pod vplivom alkohola tudi uradno spet poslanec

STA

28. apr. 2020 11:26 Osveženo: 11:51 / 28. 4. 2020

Deli na:

Franc Breznik

Bobo

DZ se je na začetku današnje izredne seje, na kateri obravnava drugi paket interventnih zakonov, seznanil, da se med poslance vrača Franc Breznik (SDS). Ta je namreč odstopil kot državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve potem, ko je v začetku aprila s službenim avtomobilom vozil prehitro in pod vplivom alkohola.

S tem, ko se je Breznik vrnil v poslanske klopi, je funkcijo poslanke prenehala opravljati Nuša Ferenčič, ki je v DZ prišla kot nadomestna poslanka po odhodu Breznika na funkcijo državnega sekretarja.

Notranji minister Aleš Hojs je Breznikov odstop sprejel 16. aprila, potem ko je v javnost prišel podatek, da je v začetku aprila s službenim avtomobilom vozil prehitro in pod vplivom alkohola.

Breznik je v svoj zagovor takrat povedal, da se je spornega dne vračal s sestanka s predstavniki podjetja Rastoder, kjer je urejal donacijo za humanitarne organizacije. Ko so mu policisti odredili alkotest, je bila stopnja alkoholiziranosti med 0,25 in 0,5 miligrama na liter izdihanega zraka, je povedal. Povedal je še, da zadeve ni želel prikrivati, da pa se mu ni zdela prvorazredna tema.

Breznik je sicer že ob odstopu s položaja državnega sekretarja komentiral tudi nekatere pozive, ki jih je bilo slišati tudi danes, da bi se moral odreči tudi poslanskemu mandatu. "Če bo kdorkoli dvomil, tudi v stranki, da to meče tudi slabo luč na moje poslansko delo, mi tudi tega ni treba opravljati," je dejal za TV Slovenija.