stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

FOTO: SDS sestankuje po Janševi obsodbi v zadevi Patria

Deli na:
FOTO: SDS sestankuje po Janševi obsodbi v zadevi Patria

Foto: Primož Lavre

Zaradi odločitve višjega sodišča v zadevi Patria se je na sedežu stranke na Trstenjakovi v Ljubljani sestal izvršni odbor stranke SDS.

Člani IO SDS so bili pred sestankom redkobesedni v komentarjih potrditve obsodilne sodbe v zadevi Patria. Ljubljanska svetnica Mojca Škrinjar je odločitev višjega sodišča označila za sramoto, poslanec Andrej Čuš pa je povedal, da ljudje že vedo, za kaj gre, in da SDS raste iz dneva v dan. "Janez Janša je heroj," je dodal poslanec Marijan Pojbič.

Preostali poslanci SDS in drugi člani izvršilnega odbora (IO) pred današnjo sejo niso dajali izjav za medije. SDS je sicer sejo IO sklicala že v soboto, na njej pa naj bi razpravljali o razpadanju vlade, o skorajšnjih predčasnih volitvah in o sodbi v zadevi Patria.

Predsednik SDS Janez Janša je potrditev obsodilne sodbe danes komentiral le s kratkimi zapisi na Twitterju. Novinarska konferenca prvaka SDS pa je napovedana za torek ob 12. uri.

Ljubljansko višje sodišče je namreč potrdilo prvostopenjsko sodbo v zadevi Patria in sodba je postala pravnomočna. Predsednik SDS Janša je tako pravnomočno obsojen na dve leti zapora, prokurist Rotisa Ivan Črnkovič in brigadir Tone Krkovič pa na 22 mesecev.

"Pritožbe zagovornikov obdolženih Janše, Črnkoviča in Krkoviča se zavrnejo kot neutemeljene in se potrdi sodba sodišča prve stopnje," je zapisano v sodbi Višjega sodišča v Ljubljani. Vsi trije bodo morali v treh mesecih plačati tudi po 37.000 evrov denarne kazni. Plačati bodo morali tudi sodne takse.

Kot so sporočili iz SDS, se bo po zaključku seje izvršilnega odbora na današnjo novico, da je ljubljansko višje sodišče potrdilo prvostopenjsko sodbo v zadevi Patria, odzval podpredsednik stranke Zvone Černač.