alec baldwin1 Svet24.si

Po tragični nesreči se je oglasil Alec Baldwin

avstrijska policija, policijski trak, splošna, dunaj, streljanje Svet24.si

Iz stanovanja se je vil neznosen smrad, izpod vrat...

franci matoz, dimitrij zadel Svet24.si

Odstopila uprava Luke Koper

janez jansa pl7 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Janšo težko razumem, da se mu ob ...

435a62c1e58e3dccd8f42ad04a5addda Necenzurirano

Je to okoljska mafija? To je novo Vizjakovo darilo...

nika dominik vstopna Njena.si

Nika razkrila razplet in zmagovalca šova Kmetija?

pogacar Ekipa24.si

UF, KAKŠNA ZVERINA! Tadej Pogačar kot ga še ...

Slovenija

"Flop tedna": kako Mesec in Šarec lovita mlade na TikToku

Deli na:
"Flop tedna": kako Mesec in Šarec lovita mlade na TikToku

Luka Mesec in Marjan Šarec na TikToku. - Foto: Zajem zaslona

TikTok, spletno družbeno omrežje kitajskega podjetja ByteDance, je ena od najbolj priljubljenih aplikacij med osnovnošolci in srednješolci. Uporablja se predvsem za ustvarjanje kratkih plesnih videov na plejbek, zabavnih videov in posnetkov talentov, Luka Mesec in Marjan Šarec pa v tej aplikaciji vidita tudi druge potenciale. Raje, kot da bi plesala in stresala šale sta mladim »zatežila« s politiko.

Marjan Šarec, ki ima v času tega zapisa na Tik Toku vsega skupaj le 72 sledilcev, je pri nagovarjanju t.i. TikTok generacije ubral povsem staromodni pristop in mladim postregel s svojim komentarjem nedavnega dogajanja v Marezigah.

Levica se je vsega skupaj očitno lotila z nekoliko več premisleka in svojo demagogijo nad mladimi uporabniki zavila v nekoliko bolj moderno embalažo. Uporabnikom, ki se navdušujejo predvsem nad dinamičnimi plesnimi gibi, je postregla s povsem statičnim Lukom Mescem, za nekaj dinamike pa poskrbela s kričečim ozadjem, ki celo brez besed preglasi mirnega Mesca. Mesec, ki ima na Tik Toku 357 sledilcev, bo očitno mlade Tiktokovce s svojo nekoliko zaspano, nič kaj tiktokovsko pojavo, nagovarjal vsak teden in jim postregel s topom, flopom in fiksom meseca, povedal pa jim bo tudi, kaj dela Levica. Seveda s primerno izbranimi besedami, kot so »frka« in »amazing teden«.

V kolikor bodo Šarcu in Mescu na TikToku sledili tudi drugi politiki, bo vsekakor zanimivo videti, kako se bodo na to odzivali najmlajši uporabniki spletnih aplikacij, ki so Tiktok vzeli za svojega ravno zaradi tega, ker tukaj ni bilo zateženih tem starejših uporabnikov s facebooka in twitterja.

Loading...