dominika švarc pipan, maša kociper, branko lobnikar Svet24.si

Dodatno poročilo Lindava o morebitnih političnih...

ruski državljani, zemun Svet24.si

V Srbiji jih je kot Rusov

bostjan lindav sta2 Necenzurirano

Je policija "Janševa" ali ne? #analiza

damir crncec pl4 Reporter.si

Državni sekretar D. Črnčec: Po dolgem blatenju ...

rodriguez ronaldo Ekipa24.si

Uh, kako je udarila: Oglasila se je tudi Ronaldova...

Joker Out na Evrovizijo Njena.si

Presenečenje: EME ne bo, na Evrovizijo Joker Out

cristiano ronaldo pm Ekipa24.si

Cristiano Ronaldo grozil selektorju?! Noro ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pečečnik: Fantje v Levici se ne znajo obnašati - prišli so iz študentskih klopi v parlament in v vlado, nimajo pa pojma o gospodarstvu! (VIDEO)

Deli na:
Pečečnik:  Fantje v Levici se ne znajo obnašati - prišli so iz študentskih klopi v parlament in v vlado, nimajo pa pojma o gospodarstvu! (VIDEO)

Joc Pečečnik - Foto: Primož Lavre

Poslovnež Joc Pečečnik je v intervjuju za Reporter kritiziral hujskaške izjave politikov koalicijske Levice, ki jih premier Robert Golob po Pečečnikovem mnenju ne uspe brzdati. Objavljamo nekaj videov intervjuja s podjetnikom.

O Golobu Pečečnik pravi, da je v nezavidanja vredni situaciji, ko se spopada z reševanjem stanja v energetiki, zato ga zdaj noče ne kritizirati ne hvaliti. Precej več pripomb ima na njegove kolicijske kolege iz stranke Levica, ki jim očita, da se o njih slišijo na račun podjetnikov in obrtnikov same grde pripombe.

»Fantje se ne znajo obnašati. Vsi so prišli po inerciji iz študentskih klopi v parlamentarne in od tam še v vlado. Dejansko pa nihče nima pojma, za kaj gre v gospodarstvu. Mene osebno ne žalijo, priporočam jim, naj tako tudi ostane. Ni pa prav, da so raznih očitkov deležni drugi, ki ustvarjajo. Sedanja kriza bo trajalo oziroma bo še veliko slabše,« pravi o Levici.

Sploh Pečečnik pravi, da so za podjetnike besede nekaterih politikov boleče: »Razvrednotijo njihovo delo in jih odvračajo od nadaljnjega vlaganja. Kar se teh stvari tiče, ni razlik med levimi in desnimi politiki.«

Zaskrbljen je tudi zaradi naraščajočih cen energije. »Res ne razumem, zakaj bi bila v Sloveniji elektrika iz jedrske elektrarne in naših hidroelektrarn dražja kot pred tremi leti.« Ob takšnih cenah energije bo vsaj 30 odstotkov podjetij propadlo, svari Pečečnik.

V intervjuju je razkril tudi svoje načrte za tovarno za proizvodnjo individualnih elektrarn na vodo, ki bi jo zgradili v Sloveniji.

CELOTEN INTERVJU S PEČEČNIKOM SI LAHKO PREBERETE V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN V TRAFIKI24

Foto: Naslovnica - Reporter št. 41, 2022