Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pečečnik: Fantje v Levici se ne znajo obnašati - prišli so iz študentskih klopi v parlament in v vlado, nimajo pa pojma o gospodarstvu! (VIDEO)

Deli na:
Pečečnik:  Fantje v Levici se ne znajo obnašati - prišli so iz študentskih klopi v parlament in v vlado, nimajo pa pojma o gospodarstvu! (VIDEO)

Joc Pečečnik - Foto: Primož Lavre

Poslovnež Joc Pečečnik je v intervjuju za Reporter kritiziral hujskaške izjave politikov koalicijske Levice, ki jih premier Robert Golob po Pečečnikovem mnenju ne uspe brzdati. Objavljamo nekaj videov intervjuja s podjetnikom.

O Golobu Pečečnik pravi, da je v nezavidanja vredni situaciji, ko se spopada z reševanjem stanja v energetiki, zato ga zdaj noče ne kritizirati ne hvaliti. Precej več pripomb ima na njegove kolicijske kolege iz stranke Levica, ki jim očita, da se o njih slišijo na račun podjetnikov in obrtnikov same grde pripombe.

»Fantje se ne znajo obnašati. Vsi so prišli po inerciji iz študentskih klopi v parlamentarne in od tam še v vlado. Dejansko pa nihče nima pojma, za kaj gre v gospodarstvu. Mene osebno ne žalijo, priporočam jim, naj tako tudi ostane. Ni pa prav, da so raznih očitkov deležni drugi, ki ustvarjajo. Sedanja kriza bo trajalo oziroma bo še veliko slabše,« pravi o Levici.

Sploh Pečečnik pravi, da so za podjetnike besede nekaterih politikov boleče: »Razvrednotijo njihovo delo in jih odvračajo od nadaljnjega vlaganja. Kar se teh stvari tiče, ni razlik med levimi in desnimi politiki.«

Zaskrbljen je tudi zaradi naraščajočih cen energije. »Res ne razumem, zakaj bi bila v Sloveniji elektrika iz jedrske elektrarne in naših hidroelektrarn dražja kot pred tremi leti.« Ob takšnih cenah energije bo vsaj 30 odstotkov podjetij propadlo, svari Pečečnik.

V intervjuju je razkril tudi svoje načrte za tovarno za proizvodnjo individualnih elektrarn na vodo, ki bi jo zgradili v Sloveniji.

CELOTEN INTERVJU S PEČEČNIKOM SI LAHKO PREBERETE V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN V TRAFIKI24

Foto: Naslovnica - Reporter št. 41, 2022