nakupovanje, trgovina, denar, denarnica, spar, prehranski-izdelki Svet24.si

Primerjava cen dobrin v Sloveniji in na Hrvaškem:...

profimedia-0487110156 Svet24.si

Prav so imeli tisti, ki so trdili, da je zanjo ...

15-pacnik vila-pl Necenzurirano

Tožilstvo želi zaseči bogataševo vilo na Bledu

jansa kmetic-pl Reporter.si

Tako Janševa strankarska trobila na skrajno ...

Adele Milloz pm Ekipa24.si

Tragedija: Nekdanja svetovna in evropska prvakinja...

Anja Širovnik Njena.si

Anja (Sanjski moški) našla srečo v ljubezni?

damir krznar Ekipa24.si

Oglasil se je Damir Krznar in sporočil: Nisem še...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

"Fašistični" kandidat? Razvpiti zanikovalec holokavsta Aleš Ernecl bi rad kandidiral za predsednika

Deli na:
"Fašistični" kandidat? Razvpiti zanikovalec holokavsta Aleš Ernecl bi rad kandidiral za predsednika

Ales Ernecl - Foto: YouTube

Kandidaturo za predsednika republike je na pretočnem prenosu na portalu YouTube napovedal filozof, novinar in delavec v avstrijski industriji Aleš Ernecl. Smisel Republike Slovenije vidi v tem, da imajo v njej Slovenci privilegije, ki jih nimajo nikjer drugje. Ob tem meni, da Slovenci v državi, ki bi morala biti namenjena Slovencem, nimajo glasu. Ernecl je sicer "zaslovel", ko se je hvalil, da je naredil "fašistični medij" - je namreč ustanovil Nacionalno tiskovno agencijo (NTA), ki pa so ji zaradi njegovih izpadov obrnili hrbet tudi mnogi na desnici.

Ernecl je prepričan, da trenutno ni mogoče izrekati kritik na račun ZDA v kulturnem in geopolitičnem smislu. Glede protikandidatov na predsedniških volitvah je dejal, da berejo scenarije iz "hollywoodskih in in telavivskih studijev". Ob tem je izrekal pomisleke glede evroatlantskih povezav, ki po njegovem mnenju vodijo v izumrtje slovenskega rodu.

Pred pretočnim prenosom se je Ernecl pogovarjal s predstavnikoma stranke Domovinska liga, ki sta ga po njegovih besedah posvarila, da je zbiranje podpisov za namen vstopa v politično kampanjo težaško delo. Kljub temu je prepričan, da bo uspel zbrati 5000 overjenih podpisov, potrebnih za uraden vstop v predsedniško tekmo.

Nova24tv odslovila novinarja Aleša Ernecla, ki se je hvalil, da je naredil "fašistični medij", bližnjemu Janševemu sodelavcu Gorenaku pa je zabrusil: Sramujem se vas!

Na pretočnem prenosu je Ernecla med drugim podprl nekdanji sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice Boštjan M. Zupančič. Zaželel mu je veliko optimizma, saj da je treba za namen zbiranja podpisov pridobiti zaveznike. Pri kandidaturi so Ernecla, sicer tudi ustanovitelja portala NTA, ki so ga poimenovali Nacionalna tiskovna agencija, ga na prenosu podprli še nekateri posamezniki.

V mednarodni politiki Ernecl simpatizira z madžarskim predsednikom vlade Viktorjem Orbanom, ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, do neke mere tudi s kitajskim voditeljem Xi Jinpingom. Kljub temu vse omenjene sumi, da sodelujejo z ameriškim predsednikom Joem Bidnom. Kot predsednik republike bi po temeljitem premisleku diplomatske odnose vzpostavil s tistimi, ki lahko slovenskemu rodu bolj koristijo kot povezave z zvezo Nato in ZDA.

Vlaganje kandidatur za volitve predsednika republike uradno sicer še ni mogoče, je pa kandidaturo napovedalo že več kandidatov. V tekmo za stolček v predsedniški palači se med drugim podajajo podpredsednica Gibanja Svoboda Marta Kos, nekdanji zunanji minister Anže Logar, odvetnica Nataša Pirc Musar, župan Kočevja Vladimir Prebilič, nekdanji evropski poslanec in zunanji minister Ivo Vajgl, psihoanalitičarka Nina Krajnik, glasbenik Gregor Bezenšek mlajši, zastopnik Antropozofskega društva Slovenije Leo Trojar, predsednik stranke Stara pravda Ludvik Poljanec. Predsednik stranke Nova socialdemokracija Andrej Magajna pa je medtem od namere kandidature odstopil.