komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

"Najprej je bil Jelinčič za partizane, sedaj pa se druži z domobrani"; zaradi Erneclove provokacije z Rupnikom letelo tudi po Jelinčiču

Deli na:
"Najprej je bil Jelinčič za partizane, sedaj pa se druži z domobrani"; zaradi Erneclove provokacije z Rupnikom letelo tudi po Jelinčiču

Zmago Jelinčič in Aleš Ernecl v prostorih SNS v državnem zboru - Foto: Twitter

Razvpiti »urednik fašističnega medija« Aleš Ernecl je v mali dvorani državnega zbora poziral z majico s podobo domobranskega generala Leona Rupnika, kar je izzvalo ostre odzive na spletu.

Ernecl, ki je zaslovel kot ustanovitelj Nacionalne tiskovne agencije, ki jo je nato sam sabotiral z izjavo, da gre za fašistični medij (da je šlo za sarkazem, se je nato branil), se je na Twitterju pohvalil, da je v DZ spravil Rupnika.

V parlamentu je Ernecl obiskal predsednika SNS Zmaga Jelinčiča, ki sicer slovi kot goreč zagovornik partizanstva in kritik domobranstva. "Najprej je bil Jelinčič za partizane, sedaj pa se druži z domobrani," je bil zato eden od komentarjev na twittterju.

"Mislim, da gre zgolj za bedasto provokacijo in iskanje pozornosti. Eni s Che Guevaro in rdečo zvezdo, drugi z Rupnikom. Oboje je bedasto," je Jelinčič komentiral Erneclovo provokacijo. Sam ima sicer na vrtu kip Josipa Broza Tita, ki se mu odkrito klanja. Ga pa nima na majici, kar je za Jelinčiča očitno tista meja, ko nekaj postane provokacija.