Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

»Fakenews« o predvolilni koaliciji Cerar-Židan-Erjavec-Bratušek: Kdo je glavna tarča te lažne novice?

Deli na:
»Fakenews« o predvolilni koaliciji Cerar-Židan-Erjavec-Bratušek: Kdo je glavna tarča te lažne novice?

Foto: Primož Lavre

Ekskluzivna novica o predvolilni koaliciji, ki naj bi jo danes podpisali Karl Erjavec, Dejan Židan, Miro Cerar in Alenka Bratušek, je fakenews oziroma lažna novica. Prvak SD Dejan Židan jo je že včeraj zanikal, tudi danes so v SD in SMC zavrnili, da bi podpisali kakršni koli predvolilni sporazum.

Včeraj zvečer so na spletni strani strankarskega časopisa SDS poročali, da naj bi prvaki treh koalicijskih strank in Alenka Bratušek danes podpisali predvolilno koalicijsko pogodbo o skupnem oblikovanju leve vlade. Pri tem so se sklicevali na neimenovani vir, ki naj bi jim tudi zaupal, da lobisti že več dni »masirajo« Marjana Šarca, da bi se pridružil tej neuradni predvolilni druščini.

Ko se je nad novico zgražal Janez Pogorelec z besedami, da »nam na desnici kaj takega Hvala Bogu na misel ne pride«, mu je odvrnil prvak SD Dejan Židan: »Tudi na levici ne. Ne verjeti vsakemu spinu.« V SD se bodo na navedbe odzvali na tiskovni konferenci danes popoldne.

Iz SMC pa so nam že sporočili: »O tovrstnih predvolilnih povezovanjih ne vemo nič. SMC gre, kot je njen predsednik dr. Miro Cerar že večkrat poudaril, na volitve samostojno, a z odprtostjo do vseh povolilnih sodelovanj, ki bodo zagotovila, da ostane Slovenija politično stabilna, razvojno prodorna in vladavini prava zvesta država.«

Vse kaže, da gre za lažno novico, ki pa ima zelo dolgo brado. Na kongresu Liste Marjana Šarca je namreč nekdanja svetovalka za odnose z javnosti v drugi vladi Janeza Janše med novinarji razširjala informacijo, da naj bi tik pred volitvami sedanje vladne koalicijske stranke skupaj s Šarcem oblikovale predvolilno koalicijo. Glede na to, da zgodba ni prodrla v medije, ji očitno ni nasedel nihče.

Zanimivo je, da »fakenews« o levi predvolilni koaliciji sovpada z današnjim predvolilnim soočenjem prvakov sedmih strank na POP TV. Poznavalci razmer pravijo, da je glavna tarča te lažne novice Šarec, ki se bo zdaj moral nedvomno jasno opredeliti med sedanjo vladno koalicijo ali koalicijo z SDS.