slavko ivančič 1 Odkrito.si

Umrla po hudi bolezni, znan Primorec žaluje

miša molk3 Svet24.si

Miša Molk brez dlake na jeziku o Zali in Gašperju

par Petisvet.si

Je vaš partner vaša sorodna duša ali duša ...

zala kralj, gašper šantl, evrovizija 2019, pesem evrovizije 2019 Svet24.si

Odzivi na slovenski nastop: Pomežikni trikrat, ...

ula furlan Svet24.si

Ima Ula Furlan popravljen nos?

andrej milutinovic Njena.si

Andrej Milutinovič: 'Nikoli ne bi imel debele ...

SoulGreg Artist Njena.si

Sin slovenskega glasbenika izgubil boj z boleznijo...

Slovenija

Evropska komisija: Lekarna, ki sta jo v Grosupljem odpirala župana Janković in Verlič (SDS), je nezakonita!

Deli na:
Evropska komisija: Lekarna, ki sta jo v Grosupljem odpirala župana Janković in Verlič (SDS), je nezakonita!

Foto: Primož Lavre - Župan Grosupljega dr. Peter Verlič in vidni član SDS v družbi z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem in mag. Dušanom Hočevarjem, direktorjem občinske uprave Grosuplje.

Zdaj ni več nobenega dvoma. Pravkar izdano, še povsem sveže mnenje evropske komisije, je jasno. Delovanje javnega zavoda Lekarna Ljubljana v Grosupljem je v nasprotju z zakonom o lekarniški dejavnosti. Ali to pomeni, da bi morala biti izdana začasna odredba za takojšnje zaprtje lekarne?

Lekarna Ljubljana je odprla vrata 20. marca letos, na njeni otvoritvi pa sta se prijateljsko družila ljubljanski župan Zoran Jankovič in župan Grosuplja dr. Peter Verlič, vidni član stranke SDS.

Mnenje evropske komisije, da je delovanje javnega zavoda Lekarna Ljubljana v Grosupljem nezakonito, saj je v nasprotju z novim Zakonom o lekarniški dejavnosti, je 4.aprila 2018 prejela zasebna koncesionarka Petra Flašker, lastnica lekarne Kosobrin v Grosupljem.

Kot nam je povedala, je evropska komisija zahtevala spremembo zakona o lekarniški dejavnosti na podlagi njene pritožbe glede zakonodaje o lekarnah v Sloveniji: »Sedaj je torej jasno, da je ministrstvo kršilo lastni zakon, ko je dovolilo odprtje lekarne v Grosupljem in tudi v Logatcu, povsem enako nezakonito bo načrtovano odprtje javnega zavoda Lekarna Ljubljana v Zagradcu (pri Žužemberku). Čas je, da ministrica kaj pove okoli tega očitno nezakonitega početja.«

Loading...