alex volasko Dobra karma

Najlepši slovenski zvezdniški par gre končno ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

horoskop Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 31. maja

z najo Svet24.si

»Kdo ima v tem sistemu posebne potrebe: naši ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

varoslav-in-valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Valentina luksuz spremenila v ...

Slovenija

Evropska komisija: Lekarna, ki sta jo v Grosupljem odpirala župana Janković in Verlič (SDS), je nezakonita!

Deli na:
Evropska komisija: Lekarna, ki sta jo v Grosupljem odpirala župana Janković in Verlič (SDS), je nezakonita!

Župan Grosupljega dr. Peter Verlič in vidni član SDS v družbi z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem in mag. Dušanom Hočevarjem, direktorjem občinske uprave Grosuplje. - Foto: Primož Lavre

Zdaj ni več nobenega dvoma. Pravkar izdano, še povsem sveže mnenje evropske komisije, je jasno. Delovanje javnega zavoda Lekarna Ljubljana v Grosupljem je v nasprotju z zakonom o lekarniški dejavnosti. Ali to pomeni, da bi morala biti izdana začasna odredba za takojšnje zaprtje lekarne?

Lekarna Ljubljana je odprla vrata 20. marca letos, na njeni otvoritvi pa sta se prijateljsko družila ljubljanski župan Zoran Jankovič in župan Grosuplja dr. Peter Verlič, vidni član stranke SDS.

Mnenje evropske komisije, da je delovanje javnega zavoda Lekarna Ljubljana v Grosupljem nezakonito, saj je v nasprotju z novim Zakonom o lekarniški dejavnosti, je 4.aprila 2018 prejela zasebna koncesionarka Petra Flašker, lastnica lekarne Kosobrin v Grosupljem.

Kot nam je povedala, je evropska komisija zahtevala spremembo zakona o lekarniški dejavnosti na podlagi njene pritožbe glede zakonodaje o lekarnah v Sloveniji: »Sedaj je torej jasno, da je ministrstvo kršilo lastni zakon, ko je dovolilo odprtje lekarne v Grosupljem in tudi v Logatcu, povsem enako nezakonito bo načrtovano odprtje javnega zavoda Lekarna Ljubljana v Zagradcu (pri Žužemberku). Čas je, da ministrica kaj pove okoli tega očitno nezakonitega početja.«

loading...
Loading...