Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Evropska komisija: Lekarna, ki sta jo v Grosupljem odpirala župana Janković in Verlič (SDS), je nezakonita!

Deli na:
Evropska komisija: Lekarna, ki sta jo v Grosupljem odpirala župana Janković in Verlič (SDS), je nezakonita!

Župan Grosupljega dr. Peter Verlič in vidni član SDS v družbi z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem in mag. Dušanom Hočevarjem, direktorjem občinske uprave Grosuplje. - Foto: Primož Lavre

Zdaj ni več nobenega dvoma. Pravkar izdano, še povsem sveže mnenje evropske komisije, je jasno. Delovanje javnega zavoda Lekarna Ljubljana v Grosupljem je v nasprotju z zakonom o lekarniški dejavnosti. Ali to pomeni, da bi morala biti izdana začasna odredba za takojšnje zaprtje lekarne?

Lekarna Ljubljana je odprla vrata 20. marca letos, na njeni otvoritvi pa sta se prijateljsko družila ljubljanski župan Zoran Jankovič in župan Grosuplja dr. Peter Verlič, vidni član stranke SDS.

Mnenje evropske komisije, da je delovanje javnega zavoda Lekarna Ljubljana v Grosupljem nezakonito, saj je v nasprotju z novim Zakonom o lekarniški dejavnosti, je 4.aprila 2018 prejela zasebna koncesionarka Petra Flašker, lastnica lekarne Kosobrin v Grosupljem.

Kot nam je povedala, je evropska komisija zahtevala spremembo zakona o lekarniški dejavnosti na podlagi njene pritožbe glede zakonodaje o lekarnah v Sloveniji: »Sedaj je torej jasno, da je ministrstvo kršilo lastni zakon, ko je dovolilo odprtje lekarne v Grosupljem in tudi v Logatcu, povsem enako nezakonito bo načrtovano odprtje javnega zavoda Lekarna Ljubljana v Zagradcu (pri Žužemberku). Čas je, da ministrica kaj pove okoli tega očitno nezakonitega početja.«