GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Erjavec po srečanju z voditelji KUL: Podpisi bodo danes zbrani

Deli na:
Erjavec po srečanju z voditelji KUL: Podpisi bodo danes zbrani

Karl Erjavec - Foto: Bobo

Potem ko je prvak DeSUS in potencialni kandidat za mandatarja Karl Erjavec po razpravi s poslanci DeSUS v torek zvečer sporočil, da bodo štirje prispevali podpise pod konstruktivno nezaupnico, se je danes sestal z vodji strank KUL. Izjav ne dajejo. Pričakovati je bilo sporočilo o 43 podpisih, a po neuradnih informacijah STA še nima vseh iz DeSUS.

Predsednik DeSUS je v torkovi izjavi po okoli šesturni razpravi s poslanci svoje stranke sporočil, da ga podpirajo kot kandidata za mandatarja za sestavo nove vlade ter da bodo prispevali svoje podpise pod predlog nezaupnice vladi Janeza Janše. Na vprašanje, ali že ima podpise poslancev, ali le njihovo obljubo, je odgovoril, da "imajo te podpise že deponirane". Dodal je, da bodo danes pač zbrani.

Napovedal je, da se bo sestal s predsedniki LMŠ, SD, Levice in SAB, združenih v KUL, kjer da bodo zbrali vse podpise in se tehnično pogovorili, kako bodo izpeljali postopek nezaupnice.

Danes pa izjav ne dajejo niti poslanci DeSUS niti voditelji KUL in Erjavec. Ta na vprašanje STA, ali ima 43 poslanskih podpisov zbranih, za zdaj ni odgovoril. Po neuradnih informacijah STA pa naj še ne bi imel vseh iz DeSUS.

Predlog konstruktivne nezaupnice nameravajo vložiti v petek. DZ naj bi o njej na izredni seji odločal sredi prihodnjega tedna. DZ sicer po poslovniku DZ o nezaupnici vladi oz. o kandidatu za novega predsednika vlade odloča najprej 48 ur in najpozneje sedem dni po vložitvi predloga.