državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Erjavec ne bo odstopil: Glasni posamezniki ne razumejo položaja v državi

Deli na:
Erjavec ne bo odstopil: Glasni posamezniki ne razumejo položaja v državi

Foto: Primož Lavre

Predsednik DeSUS Karl Erjavec o avtorjih pozivov k njegovemu odstopu pravi, da gre za glasne posameznike, ki ne razumejo položaja, v katerem se je znašla država. "V časih, ko bi morali ščititi upokojence, raje rušijo tiste, ki podpirajo upokojence," je dejal. Ponovno je izrazil pričakovanje, da pokojnine v prihodnjih dveh letih ne bodo zamrznjene.

Erjavec je danes sicer napovedal, da bo o pozivih k njegovemu odstopu s položaja predsednika stranke tekla beseda na izvršnem odboru stranke, na konvenciji in tudi spomladi na kongresu stranke. V pokrajinskem odboru DeSUS za Dolenjsko, Belo krajino in Posavje so namreč izrazili zaskrbljenost nad usodo stranke zaradi padajoče podpore ter dejstva, da njenega predsednika Karla Erjavca dolgo ni več na listi priljubljenosti.

Erjavec je danes ob robu delovnega obiska srbskega zunanjega ministra Iva Mrkića komentiral tudi nesoglasja glede zamrznitve pokojnin v prihodnjih dveh letih. Ponovno je poudaril, da mu je zagotovilo, da pokojnine v prihodnjih dveh letih ne bodo zamrznjene, dal predsednik vlade Janez Janše. Prav tako se predsednik DeSUS sklicuje na sestanek koalicije predsednikov ter na pogovore v sredo, ko je bila vlada na terenu. "Res ne razumem, zakaj tukaj prihaja do šumov," je dejal.

V koaliciji je namreč v minulih dneh očitno prišlo do različnih razlag glede dogovora o usklajevanju pokojnin v prihodnjih dveh letih. Prvak DeSUS je po sestanku koalicije v ponedeljek dejal, da je dobil zagotovilo za "odmrznitev" pokojnin. Finančni minister Janez Šušteršič pa pravi, da predlog proračuna, ki ne predvideva usklajevanja pokojnin, ostaja.