11-tv-ambienti-voditelj Dobra karma

Boštjanu Romihu denar kar priteka - in vedno mu ...

pištola, streljanje Svet24.si

Streljanje v Mostah, nastradal 32-letnik

naslovka I-bavcar-IB2 Reporter.si

Igor Bavčar ekskluzivno v intervjuju trideset let...

kontrola, občine, bled, koronavirus Svet24.si

Kacin o morebitnem "turističnem" prilivu ...

Zdravko Počivalšek Necenzurirano

Nova zgodba, novi sumi pri poslih z maskami

Jon Ola Sand Odkrito.si

Žalostno slovo od melodij

Nastja_Gabor_fotoAgencija-Ekskluzivno Njena.si

Takšna je slovenska pevka mesec in pol po porodu

Slovenija

Erjavec dvomi v uspeh klavzure

Deli na:

Sklic razvojne klavzure koalicijskih strank predsednik DeSUS Karl Erjavec ocenjuje pozitivno, boji pa se, da se stranke ne bodo uspele "kaj dosti dogovoriti". Po njegovi oceni bo klavzura uspešna le, če se bo koalicija poenotila o svojih prioritetah do konca mandata.

Sklic razvojne klavzure koalicijskih strank predsednik DeSUS Karl Erjavec ocenjuje pozitivno, boji pa se, da se stranke ne bodo uspele "kaj dosti dogovoriti". Po njegovi oceni bo klavzura uspešna le, če se bo koalicija poenotila o svojih prioritetah do konca mandata.

Erjavec je v izjavi za STA dejal, da je njegov dvom v uspeh razvojne klavzure toliko večji zaradi sestanka predsednikov koalicijskih strank, ki je bil v torek. "Sestanek je pokazal, da imamo precej različne poglede. Mogoče pa bo vendarle prišlo do presenečenja in bomo na klavzuri uspeli uskladiti poglede," je dodal prvi mož DeSUS.

Po njegovih besedah se je koalicija znašla v slepi ulici glede reform in projektov, ki naj bi jih izvedla do konca mandata. "Nujno je treba preveriti, ali lahko koalicija poenoti stališča do ključnih reform," je poudaril Erjavec. Ob tem je spomnil, da ima koalicija različne poglede tudi na zdravstveno reformo, razlike do tega vprašanja pa obstojajo tudi znotraj koalicijskih strank.

Kot je napovedal Erjavec, DeSUS prihaja na razvojno klavzuro koalicije, ki je sklicana za ponedeljek, z dvema ključnima pobudama. Prva govori o tem, da je treba čim prej in čimbolj učinkovito pristopiti k izgradnji tretjih razvojnih osi, in to s pomočjo tujih investitorjev, saj ni dovolj proračunskega denarja za ta namen.

Z drugo pobudo bo DeSUS načel vprašanje davčne zakonodaje. "Menimo, da bi bilo treba povečati davke za tiste, ki so skozi tranzicijo postali premožni in se jih davčni vijak še sploh ni dotaknil," je dejal Erjavec. Po njegovih besedah pa bo treba tudi preveriti, kakšno politično podporo ima koalicija v državnem zboru.

"Ni dovolj, da se o prioritetah dogovorijo le predsedniki koalicijskih strank in ministri. Prioritete je treba spraviti tudi skozi parlamentarno proceduro," je opozoril Erjavec. Ob tem je kot smiseln ocenil predlog treh t.i. osi razvoja, ki prihaja iz vrst LDS.

Erjavec pričakuje tudi pogovor koalicijskih partnerjev o tem, kakšen je položaj DeSUS v koaliciji. "Stranka Zares problematizira naš položaj. S takšnim bremenom pa ne moremo uspešno nadaljevati projektov, ki bi si jih zastavili," je še dodal predsednik DeSUS.

Pobudo za sklic razvojne klavzure koalicijskih strank je dala stranka LDS. Njena predsednica Katarina Kresal je tudi napovedala, da bo stranka na klavzuri predlagala tri osi razvoja, ki predvidevajo dvig gospodarstva, nadaljevanje pregona gospodarskega kriminala in zmanjšanje stroškov javne uprave.
loading...
Loading...