nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Erjavec: Dnevnikova kozerija o prepovedi delovanja DeSUS je napad na stranko

Deli na:
Erjavec: Dnevnikova kozerija o prepovedi delovanja DeSUS je napad na stranko

Foto: Primož Lavre

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je obsodil sobotno objavo v prilogi Dnevnika, v kateri je zapisana kozerija v obliki zakona o prepovedi delovanja DeSUS. Pojasnil je, da so v DeSUS zaradi vsebine zapisa, ki je bil videti kot resno zakonsko besedilo, prejeli veliko zaskrbljenih klicev, in poudaril, da gre za neresnično pisanje ter za absurdne obtožbe.

V Dnevnikovem objektivu, prilogi časnika Dnevnik, je bila v soboto objavljena kozerija v obliki zakona o prepovedi delovanja stranke DeSUS. Kot je opozoril Erjavec, pa je bila objava zapisana na tako resen način, da so bili zlasti starejši člani DeSUS precej vznemirjeni, saj so besedilo vzeli resno. Stranka je prejela veliko klicev in vprašanj, zakaj bi bilo DeSUS z zakonom prepovedano delovanje.

Takšnega napada po besedah Erjavca v DeSUS še niso doživeli, prav tako se v vseh 20 letih samostojne države ne spominja "takšnega načina obračunavanja s stranko". Prav tako Erjavca moti, da "sta bili zlorabljeni imeni predsednika republike in predsednika parlamenta", zato pričakuje, da se bosta tudi sama odzvala na ta zapis.


Obenem so v besedilu po njegovih besedah zelo grobe obtožbe na račun DeSUS, ki pa so "absurdne in povsem neutemeljene". Kot je poudaril, program stranke ne temelji na neustavni aktivnosti, pač pa na zaščiti socialne države, javnega zdravstva, zaščiti upokojencev in drugih socialno šibkih. To pa DeSUS počne v skladu z vsemi zakoni in državotvorno, je dejal predsednik DeSUS in zavrnil tudi nekatere posamezne navedbe iz časnika.

Izpostavil je, da namena in ciljev uredništva Dnevnika ne razume. Zato se je stranka danes obrnila na uredništvo časnika, od katerega želijo izvedeti tudi ime avtorja besedila. Pritožbo pa bodo naslovili tudi na obe novinarski organizaciji. "Takšni zapisi vnašajo nemir in spodbujajo k nestrpnosti," je prepričan Erjavec. Ob besedilu je sicer zapisano, da gre za kozerijo, vendar pa ga po besedah Erjavca glede na pomen besede ne bi mogli obravnavati na ta način.

Janez Ujčič, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade, pa je poudaril, da jih je pisanje prizadelo, saj "ne gre za kozerijo". "Gre za poskus rušenja demokratično izvoljene stranke, ki ima za seboj velike rezultate v svojem delovanju," je dejal Ujčič. Opozoril je tudi na posledice, ki jo zaradi objave nosi stranka. "Zahtevamo odgovornost za tako pisanje in tudi javno opravičilo," je sporočil.