SOAP BOX RACING 1 Svet24.si

Za veliko zabave, a tudi resno dirkanje, priprave ...

bencin, dizel, bencinska-črpalka, gorivo Svet24.si

Bencin in dizel od polnoči dražja

Screenshot 2023-01-30 at 12.55.12 Necenzurirano

Vohunska afera: kdo sta tujca, ki ju je odkrila ...

vzporedna oblast kucan golobic pececnik brodnjak jenull Reporter.si

Vzporedna oblast: Kučan, Golobič, Pečečnik - ...

djokovic Ekipa24.si

Neuničljivi Đoković piše zgodovino: srbski ...

sanjski-moški, toni, danijela Njena.si

Kamere prvič posnele razburjenega Tonija

barcelona dembele Ekipa24.si

Zmago Barcelone zasenčila poškodba! Vse boljši ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

EKSKLUZIVNO: Šokirani poslanci Desusa so Erjavcu včeraj preprečili, da s stranko zapusti Janševo vlado; za izstop iz koalicije tudi ministra Gantar in Podgoršek

Deli na:
EKSKLUZIVNO: Šokirani poslanci Desusa so Erjavcu včeraj preprečili, da s stranko zapusti Janševo vlado; za izstop iz koalicije tudi ministra Gantar in Podgoršek

Karl Erjavec - Foto: Primož Lavre

Na včerajšnjem srečanju vodstva Desusa s poslansko skupino naj bi novi-stari prvak Karl Erjavec predlagal sklep o izstopu iz vladne koalicije, pri čemer naj bi užival tudi podporo obeh strankinih ministrov v vladi Tomaža Gantarja in Jožeta Podgorška, ki bi nemudoma odstopila.

Toda poslanci so bili dobesedno šokirani in so tak predlog zavrnili. Poleg Roberta Polnarja, ki je že večkrat dal vedeti, da ostaja zvesti vladni koaliciji, naj bi izstopu iz vlade nasprotovali celo Franc Jurša, Ivan Hršak in Branko Simonovič, ki so pred kongresom podprli Erjavca.

Naslednji Erjavčev sestanek s poslanci naj bi bil v četrtek, ko naj bi vnovič razpravljali o stanju v koaliciji. Poslanci naj bi se po sestanku dogovorili, da bodo soglasno vztrajali pri svojem stališču, toda do sestanka se lahko marsikaj zgodi, saj telefoni pri poslancih nonstop brnijo.


Kot smo še zvedeli, naj bi sestanek na poslanski skupini trajal približno uro in pol, večinoma je govoril Erjavec, ki naj bi poslance obvestil, da ga te dni kliče ogromno ljudi, češ kaj se dogaja v Sloveniji in da lahko edino on to prepreči. O tem, da bi bil on kandidat za mandatarja, s katerimi bi premierju Janezu Janši izglasovali nezaupnico, pa niso govorili.

Izstop iz koalicije menda soglasno podpirajo tudi vsi trije podpredsedniki Desusa, Irena Majcen, Anton Blažek in Brigita Čokl, prav tako naj bi mu bili naklonjena večina izvršilnega odbora in sveta stranke. Tako da bi po naših podatkih lahko Desus zapustil vladno koalicijo v naslednjih desetih dneh.

Po drugi strani pa so po kongresu iz stranke izstopili trije delegati, ki sicer veljajo za podpornike donedavne predsednice Aleksandre Pivec: predsednica ZDUS Celje Zdenka Jan, predsednik koprskega odbora Desusa Ivan Ratoša in član statutarne komisije (iz Koroške) Borut Nejc Razgoršek. Poleg tega podporniki Pivčeve napovedujejo še izstope še nekaterih uglednih članov iz Pirana, Izole, Brd, Tolmina in Kobarida.