slavko ivančič 1 Odkrito.si

Znan Primorec žaluje

miša molk3 Svet24.si

Miša Molk brez dlake na jeziku o Zali in Gašperju

zemlja Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 20. do 27....

zala kralj, gašper šantl, evrovizija 2019, pesem evrovizije 2019 Svet24.si

Odzivi na slovenski nastop: Pomežikni trikrat, ...

horoskop_astrologija_zodiak Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. maja

madonna Njena.si

Madonna v središču škandala na Evroviziji

ster 1 Njena.si

Plesalec Tomaž Šter razkril, kaj se mu dogaja ...

Slovenija

Koliko nas v resnici stanejo evropski poslanci

Deli na:
Koliko nas v resnici stanejo evropski poslanci

Foto: arhiv Reporterja - Slovenski poslanci v EU parlamentu

Evropska komisarka in poslanci Evropskega parlamenta so najbolje plačani slovenski funkcionarji. V tiskani izdaji razkrivamo številke: pripravite se, kajti že samo plača evropske komisarke Violete Bulc je tako visoka, da jemlje dih, sijajni pa so tudi prejemki slovenskih evropskih poslancev.

Zakaj Violeta Bulc pred slovenskim medijem skriva podatek o plači, ki je sicer javno dostopen na tujih portalih? Izračunali smo, koliko bodo slovenski bruseljski funkcionarji v žep pospravili v enem mandatu.

Dva slovenska evropska poslanca nam nista želela razkriti dela podatkov o njuni plači in premoženju, v enem primeru pa nismo dobili odgovora niti na eno vprašanje - kdo tako ljubosumno skriva svoj zaslužek?

K plačam slovenskih politikov v Bruslju je treba prišteti še kopico drugih dodatkov in ugodnosti, ki jim pripadajo. Prejemki se lahko z njimi krepko zvišajo, na denar iz Bruslja pa lahko nekateri računajo tudi po tem, ko zapustijo položaj.


V Reporterju pišemo tudi o za slovenske razmere visokih pokojninah slovenskih evropskih poslancev, razkrivamo pa tudi, kdo med njimi bi lahko zadel »jackpot«: evropsko pokojnino 6100 evrov.Evropskim poslancem kljub razburjenju javnosti sploh ni treba polagati računov za porabo splošnih sredstev - celo za delovanje poslanskih pisarn jim ni treba predložiti nobenih dokazil, kaj šele računov.

Trije slovenski evroposlanci imajo svoje pisarne kar na sedežu stranke, vsi pa nočejo povedati, kakšno najemnino plačujejo.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24

Loading...