vogrinec Odkrito.si

Kaj se dogaja s Tonetom Vogrincem?

sveže žemlje Svet24.si

Kaj vse je v žemlji, ki jo imaš za malico?

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

profimedia-0338601124 Svet24.si

Pozor! Nikar še ne oblecite kratkih hlač

Mateja Magdalenić Svet24.si

Ste kje videli Matejo?

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

Lado Bizovičar Njena.si

Lado Bizovičar zajokal na javni televiziji

Slovenija

Ekskluzivno! Košorok potegnil iz predala par listov in rekel Zidanšku: »Lej, tlele maš prisluhe svojih pogovorov s sitnikom, pa sam spizdi!«

Deli na:
Ekskluzivno! Košorok potegnil iz predala par listov in rekel Zidanšku: »Lej, tlele maš prisluhe svojih pogovorov s sitnikom, pa sam spizdi!«

Foto: Primož Lavre

Takole naj bi oktobra 2013 takratni predsednik uprave HSE Blaž Košorok zavrnil prvega nadzornika Marka Zidanška, danes predsednika SLS, ko naj bi ga ta skušal prepričati v nakup spornih delnic Premogovnika Velenje.

Po naših virih in dokumentih naj bi se Zidanšek pred tem srečal s poslovnežem Bogdanom Pušnikom, ki naj bi ga prepričeval v ta posel na sedežu družbe Simbio, ki jo še danes vodi Zidanšek. Tam naj bi se Pušnik srečal tudi z Boškom Šrotom, ki naj bi prav tako pri Zidanšku lobiral za sporni posel.

Dogajanje so spremljali kriminalisti NPU, ki so nato maja 2015 tudi vložili kazensko ovadbo zoper Boška Šrota, Andrijano Starina Kosem, Bogdana Pušnika, Aljo Markovič Čas in Marka Zidanška.

Slednji je osumljen poskusa pridobitve protipravne premoženjske koristi sebi, Košoroku, Šrotu in ASK. Košoroka ni med ovadenimi, saj je zavrnil sporni posel. Očitno je razpolagal s prisluhi, zato naj bi jih med pogovorom z Zidanškom potegnil iz predala in mu dal vedeti, da je njegove pogovore s Pušnikom nekdo snemal.

Kako je lahko Košorok prišel do teh prisluhov, ni znano. Je pa sicer tesen prijatelj nekdanjega prvega moža policije, že vrsto let visokega uslužbenca državnega Telekoma Slovenije Marka Pogorevca.

Demanti SLS na ekskluzivno objavo v spletni izdaji Reporterja in napovedani tiskani izdaji revije Reporter

V imenu Slovenske ljudske stranke in predsednika mag. Marka Zidanška zahtevamo objavo demantija na prispevek avtorja Igorja Kršinarja, objavljenega v spletni izdaji Reporterja, 22.3.2018, v katerem se lažno namiguje, da naj bi »Blaž Košorok zavrnil prvega nadzornika Marka Zidanška, danes predsednika SLS, ko naj bi ga ta skušal prepričati v nakup spornih delnic Premogovnika Velenje«.

Omenjene trditve so neresnične, postavljene v zavajajoč kontekst teorij zarot, predvsem pa so vse bolj očitno poskus medijske zlorabe za diskreditacijo političnih akterjev. Verjamemo, da bo tega v prihajajoči volilni kampanji še več, a hkrati obžalujemo, da mediji dopuščajo tovrstne pritiske brez preverjanja verodostojnosti zapisanega.

Kot dokaz prilagamo del zapisnika 16. redne seje Nadzornega sveta HSE, iz katerega je nedvoumno očitno in razvidno, kakšno je stališče g. Košoroka v zvezi s tem in njegovo zanikanje o kakršnih koli pritiskih s strani g. Zidanška nanj. Zahtevamo, da ta zapis objavite v luči celovite in objektivne informiranosti ter z njim seznanite svoje bralce. V nasprotnem primeru bomo primorani poseči tudi po drugih pravnih sredstvih.

Tadeja Romih, direktorica SLS

VEČ V PONEDELJEK V TISKANI IZDAJI REPORTERJA, TUDI ODGOVOR NA TA DEMANTI

Loading...