houthis-yemen Svet24.si

Uprava za pomorstvo ladji MV Kathrin ne bo ...

vesolje-energije Svet24.si

Ne upirajte se spremembam, ki so smiselne in ...

bostjan vasle bobo Necenzurirano

Boštjan Vasle je "out". Bo Banko Slovenije prvič...

CIA_Director_Burns Reporter.si

(EKSKLUZIVNO!) Direktor CIA William Burns danes na...

luka doncic Ekipa

Hahah, Luka je dobil šopek vrtnic, nikoli ne ...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Dino iz serije Skrito v raju razkril skrivnost ...

josip ilicic Ekipa

Kakšen mojster: Iličić z izjemno 'panenko' ...

Slovenija

(EKSKLUZIVNO!) Direktor CIA William Burns danes na obisku v Sloveniji: s kom vse se je dobil

Deli na:
(EKSKLUZIVNO!) Direktor CIA William Burns danes na obisku v Sloveniji: s kom vse se je dobil

Direktor CIA William Burns - Foto: CIA

Na enodnevni obisk v Slovenijo je danes zjutraj prispel direktor ameriške obveščevalne službe CIA William (Bill) Burns in se srečal s predsednikom vlade Robertom Golobom, državnim sekretarjem Vojkom Volkom in direktorjem Sove Jožkom Kadivnikom.

Po naših informacijah se je Burns vsem trem osebno zahvalil zaradi tvornega sodelovanja pri izmenjavi zapornikov med Zahodom in Rusijo. Kot je znano, je Slovenija v tej mednarodni izmenjavi Rusiji izročila ruska vohuna Ano in Artjoma Dulceva, ki so ju aretirali decembra 2022, ter njuna mladoletna otroka, ki sta skupaj z njima živela v ljubljanskih Črnučah.

Burns naj bi s posebnim letalom priletel na letališče Brnik, od koder naj bi še danes odpotoval v eno od zahodnih evropskih držav. 

Informacijo o obisku šefa Cie so nam potrdili tudi na vladnem uradu za komuniciranje: »Šlo je za vljudnostni obisk, vsebine pogovora ne komentiramo.«

Iz Sove pa so sporočili, da si je »direktor ameriške Centralne obveščevalne agencije (Cia) William Burns z direktorjem Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) Joškom Kadivnikom izmenjal ocene in stališča o aktualnih varnostnih razmerah na Zahodnem Balkanu, Bližnjem vzhodu, Ukrajini in kriznih žariščih.

Na delovnem srečanju sta potrdila odlično sodelovanje med Sovo in Cio. Strinjala sta se, da so partnerski odnosi med službama in državama izjemnega pomena za doseganje skupnih interesov in ciljev na varnostnem področju ter da je za učinkovito obveščevalno delovanje na tem področju nujno partnersko povezovanje ter na zaupanju osnovan profesionalen odnos.«