408850861_18310344031186938_1594247027150297095_n Svet24.si

Priljubljeni slovenski pevec postal očka

vanja gjorčevska, spomin Svet24.si

Mami brutalno umorjene Vanje se je najbolj ...

matjaž han Necenzurirano

Pri Hanu milijoni za turizem tudi za podjetja brez...

logar irgl Primoz Lavre Reporter.si

Anže Logar in Eva Irgl sta kot dva zlata ...

doncic dunn Ekipa24.si

V glavo! Dunn napadel Dončića, ta pa sodniku v ...

dejan1 Njena.si

Presenečenje: Dejan Vunjak je postal očka

luka doncic intervju Ekipa24.si

Dončić je nasmejal z intervjujem po tekmi, ko se...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pet kandidatov za direktorja TVS pet prijav, po štiri za direktorja radia in digitalnih vsebin

Deli na:
Pet kandidatov za direktorja TVS pet prijav, po štiri za direktorja radia in digitalnih vsebin

Fotografija je simbolična. - Foto: Sašo Radej/M24

V torek se je na RTVS iztekel rok za prijavo na razpis za direktorje televizije, radia in digitalnih vsebin. Na razpis za direktorja Televizije Slovenija (TVS) je prispelo pet prijav, za direktorja Radia Slovenija in direktorja digitalnih vsebin pa po štiri prijave. Trije novinarski aktivi RTVS ob tem pozivajo kandidate k objavi njihovih programov.

Na Radioteleviziji Slovenija (RTVS) so sicer tokrat ponavljali razpisni postopek za direktorje televizije, radia in digitalnih vsebin. Po neuradnih informacijah je razpisna komisija namreč ugotovila, da je več prijavljenih kandidatov v prvem razpisnem postopku oddalo nepopolne prijave.

Na razpis za direktorja televizije je takrat sicer prispelo šest prijav, za direktorja radia so prispele štiri, za direktorja za digitalne vsebine pa tri prijave. Na razpis za direktorja Radia Slovenija sta se med drugim prijavila zdajšnji v. d. direktorja Radia Slovenija Mirko Štular ter radijska novinarka in nekdanja urednica Darja Groznik. Televizijska novinarka in voditeljica Ksenija Horvat se je prijavila za mesto direktorice TVS, za direktorico digitalnih vsebin pa sta kandidirali aktualna v. d. vodje spletnega portala Multimedijskega centra (MMC) Kaja Jakopič in nekdanje direktorice TVS Natalije Gorščak. Njena prijava naj bi bila med vsemi prispelimi tudi edina popolna.

Ponovno prijavo na razpis sta za STA za zdaj potrdili Ksenija Horvat in Kaja Jakopič.Direktorja radia in televizije sicer iščejo po tistem, ko je prejšnjima mandat prenehal z uveljavitvijo novele zakona o RTVS, ki je predvidela spremenjen način upravljanja zavoda. Novela je na novo predvidela tudi imenovanje direktorja digitalnih vsebin.

Iz Aktiva novinarjev Radia Slovenija, Aktiva novinarjev informativnega programa Televizije Slovenija in Aktiva MMC pa so v sredo na kandidate in kandidatke za direktorska mesta na televiziji, radiu in digitalni vsebin naslovili poziv, naj v luči transparentnosti in večjega zaupanja javnosti v njihovo prihodnje delo javno objavijo svoje kandidature oziroma programe in vizije delovanja na mestih, za katera so se prijavili. "Če gradimo boljšo, drugačno in sodobno radiotelevizijo, moramo spodbujati k čim večji transparentnosti postopkov na javnem zavodu RTVS, še posebej na položajih, ki so tako pomembni za izvajanje programskih vsebin," so zapisali v pozivu.

K objavi programov kandidatov za direktorska mesta so sicer sprva pozvali tudi upravo RTVS, a so iz slednje odgovorili, da te pravice nimajo oziroma, da mora to dovoliti vsak kandidat posebej.