cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

jesenice alge Svet24.si

Temni madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

DUTB išče novega glavnega izvršnega direktorja

Deli na:
DUTB išče novega glavnega izvršnega direktorja

Foto: Bobo

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je danes objavila mednarodni javni razpis za funkcijo glavnega izvršnega direktorja. Ta položaj zdaj zaseda Imre Balogh, ki je bil lanskega oktobra na čelo slabe banke imenovan do izvedbe razpisa. Razpis je odprt do 29. julija.

Neizvršni direktorji DUTB bodo na predlog kadrovske komisije imenovani glavnega izvršnega direktorja in po lastni presoji na pogovor povabili najustreznejše kandidate. Pri tem si pridržujejo pravico, da na pogovor ne povabijo nobenega kandidata, kakor tudi, da z nobenim ne sklenejo pogodbenega razmerja.

Vloge bodo obravnavane zaupno. Neizbrani kandidati bodo obvestilo o izboru prejeli najkasneje v petih delovnih dneh po imenovanju glavnega izvršnega direktorja DUTB, je razvidno iz razpisa, ki je objavljen v današnjih časnikih Delo in Finance, objavljeno je tudi na spletni strani DUTB in bo hkrati tudi v časniku Financial Times.

Kandidat oz. kandidatka za glavnega izvršnega direktorja mora poleg splošnih pogojev, določenih v zakonu o delovnih razmerjih, in pogojev, določenih v zakonu o gospodarskih družbah izpolnjevati še pogoje in merila, določena v zakonu o ukrepih za krepitev stabilnosti bank.

Izpolnjevati morajo tudi več splošnih pogojev, med katerimi je poleg ustrezne izobrazbe tudi ta, da morajo biti strokovnjaki s področij bančništva, financ ali gospodarskega prava z vsaj desetimi leti izkušenj s področij vodenja ali nadziranja gospodarskih družb. Ne smejo biti delničar ali družbenik v banki ali namenski družbi, ki je deležna ukrepov po zakonu o ukrepih za krepitev stabilnosti bank, aktivno pa morajo znati tudi angleški jezik.

Prednost bodo imeli kandidati z znanjem, veščinami in izkušnjami pri vodenju poslov in dejavnosti v primerljivem poslovnem okolju investicijskega bančništva, upravljanja slabih terjatev, prestrukturiranja gospodarskih družb in/ali poslovanja na mednarodnih finančnih trgih.

Kandidati morajo prijave z življenjepisom v slovenskem in angleškem jeziku ter dokazila o izpolnjevanju razpisnih pogojev posredovati do 29. julija do 13. ure.

Funkcijo glavnega izvršnega direktorja trenutno opravlja Balogh, izvršna direktorja slabe banke pa sta še Janez Škrubej in Aleš Koršič. Balogh je vodenje slabe banke prevzel po odhodu Torbjörna Manssona zaradi kršitev vladne plačne politike.

Balogh je v DUTB prišel iz izredne uprave Probanke, ki so jo s februarjem dokončno likvidirali, preostalo premoženje pa pripojili DUTB.