profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Dunajčan bežal pred policisti in nazadnje umrl v bolnišnici v Murski Soboti

Deli na:
Dunajčan bežal pred policisti in nazadnje umrl v bolnišnici v Murski Soboti

Foto: Bobo

Nek 44-letni Dunajčan se je včeraj dopoldne s svojim avtomobilom izognil kontroli graških policistov ter pobegnil proti meji s Slovenijo. V bližini Maribora so ga uspeli ustaviti šele slovenski policisti, ki so ga odpeljali v bolnišnico v Mursko Soboto, kjer pa je po injekciji s pomirjevali umrl. Podrobnosti bodo javnosti predstavili v torek.

Avstrijski policisti so Dunajčana zasledovali skoraj 80 kilometrov, pri tem pa je sodelovala celo specialna policijska enota, ki se je v okviru priprav na obisk makedonskega predsednika Gjorgeja Ivanova v Avstriji mudila na mejnem prehodu Šentilj. Medtem so z akcijo seznanili tudi slovenske kolege, je poročala avstrijska tiskovna agencija APA.

Dunajčana, ki je v Sloveniji celo prebil cestno blokado, so ustavili in prijeli slovenski policisti v bližini Maribora. Ker je bil zelo razburjen, so ga odpeljali v murskosoboško bolnišnico, kjer je prejel injekcijo s pomirjevali. Kmalu zatem je umrl in odrejena je bila obdukcija. Ta bo tudi pokazala, ali je bil pobegli voznik pod vplivom alkohola oz. drog, je še poročala agencija APA. Zakaj je umrl, zaenkrat še ni znano.

Na Policijski upravi Murska Sobota so pojasnili, da je zasledovani v Avstriji povzročil prometno nesrečo in se ni ustavil. Obvestilo avstrijskih varnostnih organov o zasledovanju neznanega voznika osebnega avtomobila znamke seat leon z avstrijskimi registrskimi označbami so prejeli ob 10.51. Kmalu zatem so jim avstrijski kolegi dodatno sporočili, da je zasledovano vozilo na Šentilju vstopilo v Slovenijo, ter da za njim izvajajo čezmejno zasledovanje po avtocesti in prosijo za pomoč.



Dunajčan se je usmeril proti Madžarski, policisti pa so ga prvič ustavili v bližini izvoza za Turnišče, a je odpeljal naprej in pri tem poškodoval službeno vozilo slovenske policije. Drugič so ga zaustavili v bližini počivališča Pince in mu odvzeli prostost. Pri tem sta bila en slovenski in avstrijski policist lažje telesno poškodovana, oba sta dobila odrgnine in vreznine.

Vozniku so zaradi slabega zdravstvenega stanja nudili zdravniško pomoč, okoli 13. ure pa je umrl v bolnišnici, je še sporočil direktor murskosoboške policijske uprave Drago Ribaš. Ker ogled kraja dogodka in zbiranje obvestil še potekajo, bodo podrobnosti predstavili v torek na novinarski konferenci v Murski Soboti.

Iz Generalne policijske uprave pa so sporočili, da je generalni direktor policije Stanislav Veniger imenoval komisijo, ki bo razjasnila okoliščine in ukrepanje policistov v omenjeni akciji.