Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Država s prevzemno ponudbo za Terme Olimia, Slovenski turistični holding že na vidiku

Deli na:
Država s prevzemno ponudbo za Terme Olimia, Slovenski turistični holding že na vidiku

Terme Olimia, Podčetrtek - Foto: Terme Olimia

Slovenski državni holding (SDH) je v imenu države objavil prevzemno ponudbo za Terme Olimia. Prevzemna ponudba se nanaša na 158.006 delnic ali 22,4 odstotka delnic, za delnico pa SDH ponuja 27,05 evra. Veljavnost ponudbe velja do 10. maja, razen če je ne bodo podaljšali, izhaja iz v Delu objavljene prevzemne ponudbe.

Država ima delež v Termah Olimia prek SDH in prek Kapitalske družbe, Slovenskih železnic in Družbe za upravljanje terjatev bank, ki znaša nekaj manj kot 78 odstotkov. Danes objavljena prevzemna ponudba se nanaša na preostalih 158.006 delnic družbe, ki upravlja turistično-zdraviliški kompleks v Podčetrtku in Terme Tuhelj na Hrvaškem.

Če bodo preostali delničarji ponudbo sprejeli, bo država za to odštela 4,3 milijona evrov. SDH je v imenu in za račun države julija 2019 od Nove KBM, nakup 20,9 odstotka delnic se je končal marca letos. Skupaj z nakupom tega deleža bo tako država za Terme Olimia odštela 8,3 milijona evrov, je preračunal časnik.

Gre za korak na poti do vzpostavitve Slovenskega turističnega holdinga, ki ga načrtuje država. V njem naj bi v sklopu treh hčerinskih družb - alpski, obalni in termalni turizem - združili družbe Terme Olimia, Sava Turizem, Istrabenz Turizem, Thermana, Adria Ankaran, Hit Alpinea in turistično vejo novogoriškega Hita.