Revija Reporter
Slovenija

Dosje: Boj Franca Kanglerja z nomenklaturo

Nenad Glücks

2. sep. 2018 20:00

Deli na:

Franc Kangler

Mediaspeed

Predstavljamo vsebino dokumentov iz (pred) kazenskih postopkov proti nekdanjemu mariborskemu županu Francu Kanglerju. Razkriti so v knjigi Županov boj avtorja Zorana Šariča, nekdanjega kriminalista. Vprašali se boste, v kakšni državi živimo.

Policija in tožilstvo sta proti nekdanjemu mariborskemu županu Francu Kanglerju v minulih letih sprožila že več kot 25 (pred)kazenskih postopkov, vendar jih je bilo do zdaj že 17 pravnomočno končanih v njegovo korist. Nobeni postopki ali sodbe niso prestali vseh tožilskih presoj ali sodnih instanc.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, kao so Kanglerju očitali, ker je leta 2010 hčerki nakazal 500 evrov svojega denarja; o knjigi kriminalista, ki meni, da gre v primeru policijsko-tožilsko-sodniških postopkov zoper Kanglerja za politično motivirani pregon; o sodniku Žirovniku, nekdanjemu sodelavcu SDV; kako je Žirovnik kot po tekočem traku podpisoval odredbe o prisluhih Kanglerju; kako so se kriminalisti Kanglerja lotili že mesec dni po prevzemu županovanja; o škandaloznem odnosu kriminalista, ki si je privoščil arbitrarne politične ocene Kanglerjevega županovanja; je policija sama spisala anonimko?