nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Šest kandidatov za generalnega direktorja RTVS se predstavi

Deli na:
Šest kandidatov za generalnega direktorja RTVS se predstavi

Foto: Primož Lavre

Programski svet RTVS bo danes izbiral novega generalnega direktorja zavoda. Članom programskega sveta se bo predstavilo šest kandidatov, ki so izpolnjevali pogoje iz razpisa. K predstavitvi še pred sejo programskega sveta so kandidate pozvali predstavniki zaposlenih na RTVS, a sta se vabilu odzvala le dva, zato so srečanja odpovedali.

Sedanjemu generalnemu direktorju Radiotelevizije Slovenija (RTVS) Marku Filliju se mandat izteče čez manj kot dva meseca. Na mesto direktorja je bil za štiri leta imenovan 25. maja 2010. Filli zopet kandidira za to mesto.

Na razpis je prispelo sedem kandidatur, šest jih je bilo popolnih oz. jih je ustrezalo pogojem iz razpisa.

Poleg Fillija se bodo programskemu svetu danes predstavili še odgovorna urednica tretjega programa TV Slovenija Ljerka Bizilj, Roman Kolar, Marko Makarovič, ki je bil v preteklosti zaposlen na RTVS, informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar in nekdanji minister za zunanje zadeve Dimitrij Rupel.

V Sindikatu kulturnih in umetniških ustvarjalcev RTVS so sicer minuli teden opozorili, da glasovi treh članov programskega sveta iz vrst zaposlenih morda niso veljavni. Sindikat je namreč po volitvah predstavnikov zaposlenih v programski in nadzorni svet RTVS vložil tožbo za razveljavitev volitev.

Po njihovem mnenju je bilo namreč podaljšanje roka za vlaganje kandidatur kandidatov v programski svet, čeprav je bilo kandidatov za izvolitev dovolj, nezakonito. Postopek za razveljavitev volitev pred sodiščem še ni končan, opozarjajo v sindikatu.