oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Delavci Primorja proti rubežnikom: Ne damo vam strojev

Deli na:
Delavci Primorja proti rubežnikom: Ne damo vam strojev

Foto: Bobo

Rubež delovnih strojev, tovornjakov in ostale mehanizacije se kljub vloženemu predlogu za stečaj Primorja nadaljuje. Danes so s tovarniškega dvorišča družbe Primorje Mehanizacije odpeljali veliko strojev, čemur so se zaposleni uprli in do prihoda sodnega izvršitelja preprečili odvoz.

Stroje in vozila so danes želeli odpeljati nekateri upniki in leasing hiše. Vendar so jim to z zaporo preprečili delavci, ki so se že zjutraj zbrali pred stavbami Primorja. Razmere so nato pomirili predstavniki koordinacije sindikatov v Primorju, ki so od rubežnikov zahtevali dokumente.

Kasneje je v Primorje Mehanizacijo prišel tudi sodni izvršitelj, da so razjasnili zaplet. Tisti rubežniki, ki so imeli s seboj vso potrebno dokumentacijo, so zarubljene stroje lahko odpeljali. Med njimi je bilo veliko skoraj novih delovnih strojev in tovornjakov, pa tudi zadnji osebni avtomobil, ki ga je v zadnjih mesecih uporabljala uprava Primorja.

Vodja koordinacije sindikatov v Primorju Damjan Volf je za STA dejal, da od sodišča pričakuje hitro odločanje o stečaju, saj v nasprotnem primeru stečajnemu upravitelju ne bo ostalo kaj dosti lastnine, ki bi jo lahko prodal za poplačilo upnikov. "Le stečajni upravitelj lahko ustavi ta rubež, ki smo mu priča v zadnjih tednih," je dejal Volf.

Kljub vloženemu predlogu za stečaj se stavka zaposlenih nadaljuje. Tudi delavci, ki niso dobili aprilske plače, pričakujejo hitro odločanje sodišča o predlogu stečaja, saj bodo šele po prehodu v brezposelnost lahko dobili nekaj sredstev za preživetje.

Ob stečaju Primorja, Primorja Avtoservisa in Primorja Instalacij bo brez dela ostalo okrog 750 delavcev.