sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

damjan-žugelj Necenzurirano

Glavnega akterja afere slovenski Watergate bodo ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Del zaposlenih na OI pisal Cerarju zaradi nestrinjanja z razrešitvijo Remškarja

Deli na:
Del zaposlenih na OI pisal Cerarju zaradi nestrinjanja z razrešitvijo Remškarja

Foto: Bobo

Skupina zaposlenih na Onkološkem inštitutu (OI) Ljubljana s prvopodpisano vodjo registra raka na inštitutu Majo Primic Žakelj je na predsednika vlade Mira Cerarja naslovila pismo v zvezi z nedavno odločitvijo sveta zavoda za razrešitev generalnega direktorja OI Janeza Remškarja. Odločitev sveta je bila po njihovem prepričanju neosnovana.

Svet zavoda se je minuli teden odločil za razrešitev Remškarja ob očitku, da ni izpolnjeval sklepov sveta, se ni posvečal kakovosti in ni urejal skrhanih odnosov med zaposlenimi na inštitutu. Skupina zaposlenih v današnjem pismu Cerarju ocenjuje, da je šlo za odločitev brez pravih argumentov, ki je škodljiva za inštitut.

"Ob tej odločitvi sveta zavoda brez pravih argumentov se podpisani delavci, ki nam je mar za dolgoletno tradicijo inštituta, počutimo nemočni, ponižani in ustrahovani. Menimo, da je bila odločitev sveta škodljiva za delovanje našega zavoda in bo imela dolgoročne posledice za naš strokovni in poslovni razvoj," pišejo Cerarju.

Ob tem so izpostavili, da je svet zavoda na isti seji, na kateri je Remškarja razrešil, brez pripomb sprejel tudi polletno poročilo o delovanju javnega zavoda: "Onkološki inštitut Ljubljana je v prvem polletju letos posloval skladno s finančnim načrtom. Smo ena redkih zdravstvenih ustanov, kjer ni čakalnih dob, bolniki pa so z našim delom zadovoljni in to kljub oteženim okoliščinam zaradi sanacije vodovoda."

Predsedniku vlade zaposleni na OI v pismu predlagajo, naj "odgovorni za zdravstveni sistem v državi razmislijo, ali je bila odločitev sveta verodostojna in kakšne bodo njene posledice". Kot pišejo, želijo preprečiti nestrokovno in netransparentno delovanje svetov v zdravstvu.