kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

milan-štrljić Njena.si

Zvezdnik Botrov razkril skrivnost svojega ...

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Slovenija

Svet OI Remškarju očita nedosledno opravljanje funkcije, ta vztraja pri nasprotnem

Deli na:
Svet OI Remškarju očita nedosledno opravljanje funkcije, ta vztraja pri nasprotnem

Foto: Bobo

Generalni direktor Onkološkega inštituta (OI) Janez Remškar vztraja, da je argumentirano zavrnil očitke sveta zavoda, ki je v sredo sklenil, da predlaga njegovo razrešitev. Člani sveta so menili, da Remškar nedosledno opravlja svojo funkcijo, po Remškarjevem mnenju pa tak sklep ne vzdrži pravne presoje.

Ker je bila razprava članov sveta zavoda zaprta za javnost, je Remškar včeraj javnosti posredoval sklep, s katerim so člani sveta OI na julijski seji ugotovili številne kršitve in nepravilnosti, ter svoje odgovore nanj. Meni namreč, da je v njih očitke v celoti zavrnil kot neutemeljene. Predsednica sveta OI Darinka Miklavčič pa je na drugi strani v sredo dejala, da odgovori Remškarja sveta niso zadovoljili.

Člani sveta so med drugim ugotovili, da Remškar pri svojem delu ne izvršuje sklepov sveta ali pa jih izvršuje nepravočasno in nedosledno oziroma ravna tudi v nasprotju z njimi. Zato ugotavljajo, da nedosledno opravlja svoje dolžnosti in funkcijo vodenja, zaradi česar nastajajo oziroma bi lahko nastale hujše motnje pri opravljanja dejavnosti OI.

Takšen sklep po Remškarjevem mnenju ne vzdrži pravne presoje. Med očitki po njegovem ni mogoče razbrati, katerih sklepov naj ne bi izvrševal ter ravnal v nasprotju z njimi. Ob tem poudarja, da je nepravočasno in nedosledno izvrševanje sklepov mogoče očitat le, da so sklepi oblikovani natančno. Očitek o nedoslednem opravljanju dolžnosti, pa po njegovih besedah sploh ni obrazložen.

Svet OI je Remškarju tako med drugim očital neizpolnjevanje sklepov sveta. Remškar odgovarja, da nekaterih sklepov ni bilo mogoče realizirati, za druge, denimo pripravo strategije razvoja OI, pa še ni potekel rok za realizacijo. Remškarju so očitali tudi zastoj pri uvajanju sistema kakovosti. Remškar odgovarja, da uvajanje sistema kakovosti poteka nemoteno ter da potekajo številne aktivnosti za pripravo in uvedbo standardov.

Del očitkov se je nanašal na nesposobnost reševanja notranjih konfliktov. Kot trdi Remškar, gre za pavšalne obtožbe, iz katerih ni jasno razvidno, kateri konflikti niso bili razrešeni. Poleg tega opozarja, da so odnosi na OI nestabilni že dolgo ter da je glavni razlog nezadovoljstva zaposlenih posledica plačnega sistema in varčevalnih ukrepov, na kar pa sam kot direktor nima vpliva.

Prav tako je svet Remškarju očital nedosledno in kontradiktorno informiranje članov sveta o poteku sanacije vodovoda na OI. Tudi te očitke Remškar zavrača in dodaja, da prerekanje o tem, ali je bil svet korektno obveščen, ne prispeva k bolj učinkovitemu izvajanju projekta.

Generalni direktor po mnenju sveta v času svojega mandata tudi ni dovolj skrbel za obnovo medicinske opreme in aparatur v skladu z razpoložljivimi amortizacijskimi sredstvi, saj naj bi aparature obnavljali prepočasi. Remškar trdi, da je vodstvo zavoda naredilo vse, kar je bilo v njihovi moči, da bi bile načrtovane investicije izvedene v najkrajšem možnem času. Med razlogi za odstopanja realizacije od načrtovanih investicij pa omenja, da so investicije v drago medicinsko opremo zelo zahtevne in dolgotrajne, njihova uspešnost pa je odvisna od številnih dejavnikov.

Tudi očitke o prepočasnem uvajanju programa Dora na celotno območje države Remškar zavrača. Kot zagotavlja, je z nastopom mandata pričel intenzivno delati na tem področju.