901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Danes pod Poncami začetek finala sezone

Deli na:
Danes pod Poncami začetek finala sezone

Foto: Bobo

Z današnjimi kvalifikacijami, v katerih bo nastopilo 77 tekmovalcev, se bo v Planici na prenovljeni Bloudkovi velikanki ob 11. uri začel finale sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih. Pod Poncami bodo na programu finala sezone letos kar štiri tekme; tri moške in ena ženska.

Poleg izkušenih Petra Prevca, ki ima nastop na petkovi tekmi kot član elitne deseterice v svetovnem pokalu že zagotovljen, Roberta Kranjca, Jerneja Damjana in Jurija Tepeša, bo glavni trener Goran Janus v današnjih kvalifikacijah pred domačimi navijači po skakalnici spustil še Tomaža Nagliča, Nejca Dežmana, Jako Hvalo, Roka Justina, Anžeta Semeniča, Matjaža Pungertarja, Ceneta Prevca, Roberta Hrgoto in najmlajšega med njimi, Anžeta Laniška.

"Vesel sem, da imamo kvoto 13 skakalcev, kar bomo lahko izkoristili v četrtek in nedeljo. V preteklih letih smo lahko nacionalno kvoto izkoristili le na eni tekmi, letos pa jo bomo lahko na dveh. Želim si le to, da bi fantje uživali v skokih in da bo šlo čim dlje," si je pred zadnjimi tekmami zaželel glavni trener Goran Janus.



Prvi svetovni pokal na novi veliki skakalnici bo po mnenju organizatorjev lepa priložnost, da Slovenija s Planico pokaže, da bi bila dobra gostiteljica nordijskega svetovnega prvenstva leta 2019; o organizatorju bodo odločali prvi teden junija na kongresu Mednarodne smučarske zveze v Barceloni.

Dogajanje pod Poncami se bo danes začelo ob 9. uri z dvema treningoma, ob 11. uri sledijo kvalifikacije za petkovo tekmo. V petek bo ob 15.15 prva moška posamična tekma, v soboto sta na programu kar dve tekmi; ob 9. uri zadnja ženska sezone, ob 11. uri pa še moštvena skakalcev. Zadnje dejanje svetovnega pokala olimpijske sezone pa bo v nedeljo, ko bodo ob 9. uri najprej kvalifikacije, ob 10.30 pa še zadnja moška tekma.