Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Veleslalomska premiera v Söldnu brez najboljših

Deli na:
Veleslalomska premiera v Söldnu brez najboljših

Foto: Reuters

Na ledeniku Rettenbach se bo s tradicionalnim ženskim veleslalomom odprla nova sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju. Dnevi pred premiero so potekali ob spraševanju, katera od udeleženk belega cirkusa ne bo tekmovala. Na startu ne bo treh najboljših alpskih smučark minule sezone ter zmagovalk Söldna Anne Fenninger, Tine Maze in Lindsey Vonn.

Fenningerjeva bo zaradi sredine hude poškodbe kolena prisiljena izpustiti celotno sezono, kar pomeni, da ne bo mogla braniti velikega kristalnega globusa za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, prav tako ne lanske uvodne söldenske zmage.

Slovenska šampionka Mazejeva se je že predčasno odločila za tekmovalni premor, ne bo nastopila tudi skupno tretje uvrščena Vonnova, ki si je avgusta med pripravami na Novi Zelandiji poškodovala gleženj. Za tekmovalno upokojitev sta se odločili Avstrijki Nicole Hosp in Kathrin Zettel, ki sta že stali na najvišji stopnički zmagovalnega odra v Söldnu.

Ljubitelji smučanja so lahko lani spremljali dvojno, ameriško-avstrijsko zmago. Fenningerjeva je zmago morala deliti z 20-letno ameriško šampionko in ne več senzacijo Mikaelo Shiffrin, ki bo startala kot peta. Startno številko 1 bo nosila nekdanja olimpijska prvakinja in zmagovalka söldenske tekme leta 2010 Nemka Viktoria Rebensburg. Zmagovalka Söldna iz leta 2013 Švicarka Lara Gut bo startala kot 16.

Najboljšo startno številko, 19, ima od štirih Slovenk Ana Drev. Katarina Lavtar bo startala s številko 25, v spodnjem delu startne liste sta Tina Robnik (57) in Maruša Ferk (67), ki je za nastop na prvi tekmi sezone v internih kvalifikacijah premagala Ilko Štuhec.

Prva vožnja bo ob 9.30, začetek finala trideset najboljših pa ob 12.45.